Gesturile urâte ale Cupei Mondiale - VIDEO

De la asasinarea columbianului Escobar pentru un autogol, la capul în piept al lui Zidane, turneele finale ale Cupei Mondiale s-au confruntat cu gesturi urâte, "maestrul" în materie rămânând genialul Diego Armando Maradona.

48 afișări
Imaginea articolului Gesturile urâte ale Cupei Mondiale - VIDEO

Gesturile urâte ale Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

1938: Bătaie generală

Meciul de baraj între marile favorite braziliene şi cehoslovace, care nu s-au putut departaja două zile înainte, a început cu un fotbal frumos, dar a degenerat într-un pugilat colectiv. Trei jucători au văzut cartonaşul roşu (Machados şi Jan Riha se bat, şi Zeze a rupt piciorul lui Oldrich Nejedly), cinci au ieşit accidentaţi şi doi au ajuns chiar la spital din cauza fracturilor...(Brazilia-Cehoslovacia 2-1, sferturi, meci de baraj, 1938)

1954: Bătălia de la Berna

"Cea mai frumoasă echipă din lume", Ungaria lui Puskas, întâlneşte o altă favorită, Brazilia (Ungaria - Brazilia, 4-2, sferturi, 1954). Meciul devine urât, cu trei eliminări şi se termină într-o bătaie generală la vestiare, antrenori, medici şi inclusiv oficiali! Apoi ungurii au pierdut finala contra Germaniei Federală (2-3), după ce au condus cu 2-0, acesta fiind "miracolul de la Berna"...

1962: Faultul care aproape ucide

La un Mondial-1962 marcat de violenţe în teren, cel mai urât gest a fost cel al iugoslavului de la Velez Mostar, Muhamed Mujic, care i-a rupt piciorul sovieticului Eduard Dubinski, rămas infirm. Mujic nu a primit nici măcar un cartonaş galben ... (URSS-Iugoslavia, 2-0, grupe 1962)

1982: "Meciul ruşinii"

RFG şi Austria pot ieşi din grupe, în dauna Algeriei, dacă prima se impune, scor 1-0. Într-un non-meci total, "verii germani" termină la acest scor, scandalizând lumea fotbalului în general şi pe algerieni în special, care trecuseră de Germania, scor 2-1, una din cele mai mari surprize ale CM. (RFG-Austria: 1-0, faza grupelor 1982)

1994: Escobar, când fotbalul ucide

Jucătorul columbian, autor la 22 iunie în faţa SUA a unui autogol care a eliminat ţara sa, a fost asasinat la 2 iulie, într-un bar din Medellin. Asasinul ar fi strigat "Gol!" la fiecare dintre cele 12 gloanţe trase. Moartea lui Escobar ar fi fost ordonată de traficanţii de droguri, care ar fi pierdut mulţi bani pariind pe evoluţiile Columbiei, favorită în acel an.

2006: Zidane, plecat după o lovitură cu capul

La ultimul său meci, în cadrul somptuos al unei finale de Cupa Mondială, Zinédine Zidane a clacat. Cu zece minute înainte de finalul meciului, el l-a lovit cu capul în piept pe Marco Materazzi pentru o insultă rămasă neelucidată. (Italia-Franţa 1-1, 5-3 la loviturile de departajare. Finala 2006)

1982-1994: Maradona, "şeful gesturilor urâte"

Star incontestabil al presei de scandal, Diego Maradona s-a remarcat printr-un gest urât la fiecare ediţie a Cupei Mondiale pe care a disputat-o. În 1982, a primit cartonaşul roşu pentru că l-a lovit cu piciorul în testicule pe brazilianul Batista.

În 1986, a marcat un gol cu "mâna lui Dumnezeu" în meciul cu Anglia.

În 1990, el strigă "Fii de târfă!" publicului italian care fluieră imnul argentinian, pentru a părăsit scena în urma unui control antidoping pozitiv în 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici