Getafe îşi redenumeşte stadionul după comentariile sexiste ale fostului atacant Alfonso

Clubul spaniol de fotbal Getafe a decis să schimbe numele stadionului pe care evoluează în urma comentariilor sexiste făcute de fostul atacant Alfonso Perez.

225 afișări
Imaginea articolului Getafe îşi redenumeşte stadionul după comentariile sexiste ale fostului atacant Alfonso

Stadionul echipei de fotbal Getafe

Locaţia este cunoscută sub numele de Coliseum Alfonso Perez, în onoarea jucătorului născut la Getafe, chiar dacă acesta nu a jucat niciodată pentru echipa de seniori a clubului.

Echipa din La Liga şi primăria din Getafe au precizat într-un comunicat că stadionul va fi redenumit „Coliseum” în urma comentariilor considerate denigratoare ale lui Perez la adresa fotbalului feminin.

Perez a declarat la sfârşitul săptămânii trecute ziarului El Mundo că jucătoarele de fotbal nu ar trebui să fie plătite la fel de mult ca bărbaţii, deoarece nu generează la fel de multe venituri şi acoperire mediatică.

„Fotbalul feminin a evoluat, dar ele trebuie să rămână cu picioarele pe pământ şi să ştie că în niciun caz nu pot fi asimilate unui fotbalist bărbat”, a spus el.

Primăria din Getafe a precizat că stadionul municipal, care este împrumutat clubului de fotbal, trebuie să fie „un exemplu pentru transmiterea unor valori sportive pozitive, precum egalitatea, solidaritatea şi respectul”.

Decizia vine într-un moment de cumpănă în Spania, după ce fostul preşedinte al federaţiei de fotbal a ţării, Luis Rubiales, a sărutat-o pe buze pe Jenni Hermoso după victoria Spaniei la Cupa Mondială. Hermoso a negat afirmaţiile lui Rubiales că sărutul a fost consensual şi l-a acuzat ulterior de agresiune sexuală.

Acţiunile lui Rubiales au umbrit triumful echipei la Cupa Mondială şi s-au transformat într-un moment „Me Too”, precedat de lupta de aproape un deceniu al jucătoarelor pentru a combate sexismul şi pentru a obţine paritatea cu colegii lor de sex masculin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici