Gheorghe Mulţescu, noul antrenor al echipei Al Ettifaq

Tehncianul Gheorghe Mulţescu a devenit noul antrenor al echipei Al Ettifaq, a anunţat gruparea din liga a doua din Arabia Saudită, pe contul de Twitter.

172 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Mulţescu, noul antrenor al echipei Al Ettifaq

Gheorghe Mulţescu, noul antrenor al echipei Al Ettifaq (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Mulţescu îl înlocuieşte la conducerea tehnică a formaţiei Al Ettifaq pe algerianul Taoufik Rouabah, demis în urma rezultatelor slabe înregistrate. Românul a condus, marţi, primul antrenament la noua sa echipă şi ar urma să stea pe banca tehnică a saudiţilor până la finalul sezonului.

Contactat de MEDIAFAX, Cătălin Mulţescu, fiul tehnicianului, a declarat că ar putea să-şi însoţească părintele în Arabia Saudită, ca antrenor de portari.

"Ştiu că s-a înţeles cu cei de la Al Ettifaq, dar nu mi-a zis încă pe ce perioadă a semnat contractul. El este acolo cu secundul Yuksel Yesilova şi a condus deja primul antrenament. E posibil să merg şi eu peste câteva zile, voi vorbi astăzi cu el pentru amănunte", a declarat Cătălin Mulţescu.

După 22 de etape, Al Ettifaq ocupă locul 4 în liga secundă saudită (16 echipe), cu 38 de puncte, la 3 puncte de Al Wehda, locul 2, şi la 4 de Al Nahdha, locul 1. La finalul sezonului, primele două clasate promovează în Liga Pro.

De-a lungul timpului, echipa din Dammam a mai fost pregătită şi de alţi tehnicieni români, Ioan Andone, de două ori, Ion Marin şi Eusebiu Tudor. În prima ligă din Arabia Saudită antrenează Victor Piţurcă, la Al Ittihad, şi Eusebiu Tudor la Al Shoalah. De curând, Laurenţiu Reghecampf a fost demis de la Al Hilal.

Gheorghe Mulţescu, 63 de ani, a antrenat ultima dată echipa FC Petrolul şi a mai stat pe banca tehnică a formaţiilor Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, Gaziantepspor, Politehnica Timişoara, Jiul Petroşani, FC Braşov, Universitatea Cluj, FC Vaslui, Progresul Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Mediaş, la multe dintre aceste formaţii el având mai multe mandate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici