Gheorghe Nichita: L-am convins pe Sichitiu să rămână la Iaşi încă trei ani

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că l-a convins pe Grigore Sichitiu să rămână preşedintele clubului ASCMU Poli Iaşi pentru încă trei ani.

18 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita: L-am convins pe Sichitiu să rămână la Iaşi încă trei ani

Gheorghe Nichita: L-am convins pe Sichitiu să rămână la Iaşi încă trei ani (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"L-am convins pe Grigore Sichitiu să rămână la Iaşi încă trei ani. Mă bucur că, în cele din urmă, domnul Sichitiu a acceptat să se ocupe de destinele grupării ieşene pentru următorii trei ani. Este pentru prima dată când o echipă de fotbal din Iaşi are un antrenor tânăr şi foarte serios (n.r. - Adrian Falub) şi un preşedinte cu multă experienţă. Obiectivul echipei rămâne promovarea, dar nu va fi o tragedie dacă nu vom reuşi acest lucru în acest sezon. Iaşiul este privit ostil în Seria a II-a a ligii secunde şi toate echipele încearcă să ne învingă. Poate dacă diferenţa faţă de ultimul loc ce asigură promovarea nu ar fi fost de şapte puncte, altfel am fi discutat acum", a spus Nichita.

Edilul Iaşului a mai adăugat că obiectivele sunt reconstrucţia echipei şi realizarea promovării:

"După ce a plecat domnul Negoiţă de la echipă, mi-am dat seama că trebuie asigurată o anumită stabilitate la club. Jucătorii şi antrenorii erau în derivă. Atunci Primăria a decis să se implice. Am analizat obiectivele pe care trebuie să le aibă fotbalul ieşean şi acestea sunt reconstrucţia echipei şi realizarea promovării. Pentru a ne atinge primul obiectiv, trebuie să facem o echipă care să poată face performanţă. O echipă bună se construieşte în patru ani, a spus Mircea Lucescu. Mi-aduc aminte că şi fosta echipă a Iaşului, care a stat mai mulţi ani în prima ligă, s-a construit în cinci ani. Pentru atingerea celui de-al doilea obiectiv, am întărit lotul şi am prelungit înţelegerea cu antrenorul Adrian Falub pentru încă un an".

Partida ACSMU Poli Iaşi - ACU Arad, din etapa a XVI-a, prima a returului Seriei a II-a a ligii secunde, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici