Gheorghe Popescu împlineşte 49 de ani

Gheorghe Popescu împlineşte astăzi 49 de ani, iar fostul căpitan al naţionalei României şi al echipei FC Barcelona a povestit că va sărbători într-un cerc restrâns de apropiaţi şi prieteni, printre care va fi şi Gheorghe Hagi.

384 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Popescu împlineşte 49 de ani

Gheorghe Popescu împlineşte 49 de ani (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

Fostul căpitan al Barcelonei aniversează astăzi 49 de ani. Fostul mare fundaş al echipei naţionale susţine că îşi va sărbători ziua de naştere într-un cerc restrâns, din care va face parte şi Gică Hagi, bunul său prieten şi fost coleg la FC Barcelona, Galatasaray şi în echipa naţională.

Popescu s-a plâns în glumă că Gică Hagi este cu mintea doar la fotbal, subiect ce va fi abordat şi la petrecerea de astăzi: ”O să petrec cu prietenii şi apropiaţii. Am vorbit şi aseară cu Gică, am vorbit despre fotbal. Am vorbit şi astăzi, o să ne vedem. O să vorbim iar despre fotbal. După 3-4 ore de stat de vorbă despre fotbal cu Gică, ieşi cu capul mare, ai nevoie de Diazepam să-ţi revii”, a declarat la DigiSport fostul căpitan al Generaţiei de Aur.

Gheorghe Popescu s-a născut pe 9 octombrie 1967, la Calafat. A început fotbalul la Universitatea Craiova şi a mai jucat de-a lungul carierei la Steaua, PSV, Tottenham, Barcelona, Galatasaray, Lecce, Dinamo şi Hannover, de unde s-a şi retras, în 2003. Are 115 selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat de 16 ori. A fost ales fotbalistul român al anului în 1989, 1990, 1991, 1992, 1995 şi 1996.

A participat cu echipa naţională de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 şi 1998) şi la două ale Campionatelor europene de fotbal (1996 şi 2000). De-a lungul carierei a jucat la FC Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a câştigat Cupa UEFA în 2000), SV Hannover 96 câştigând 13 trofee.

A fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor.

În martie 2014, cu o zi înaintea alegerilor pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal, unde era văzut ca noul preşedinte, Popescu a fost condamnat la trei ani şi o lună de închisoare în Dosarul Transferurilor. A fost eliberat condiţionat în noiembrie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici