Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi, prezenţi la inaugurarea Barca Fan Club Bucarest

Foştii jucători ai echipei FC Barcelona Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu au participat, miercuri, la Costineşti, la inaugurarea fan clubului grupării catalane din România, "Barca Fan Club Bucarest".

297 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi, prezenţi la inaugurarea Barca Fan Club Bucarest

Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

La conferinţa de presă organizată cu acest prilej au fost prezenţi managerul departamentului internaţional al FC Barcelona, Pau Villanova, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, şi reprezentanţi ai noii asociaţii.

"Astăzi se împlineşte un vis, acela de a aduce frumuseţea spiritului catalan în România. Acest fan club este ambasada FC Barcelona în România. Ne vom implica în acţiuni caritabile şi acţiuni sociale. Tocmai de aceea am decis ca înscrierea în fan clubul Barcelona să fie scutită de orice taxă. Consiliul de Administraţie al FC Barcelona a aprobat, la 1 iulie, înfiinţarea acestui fan club în România", a declarat preşedintele "Barca Fan Club Bucarest", Ionel Blănculescu, consilier al prim-ministrului Victor Ponta.

Fan clubul a primit din partea preşedintelui FC Barcelona, Sandro Rosell, un tricou de joc şi o plachetă de onoare.

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a afirmat că a învăţat foarte multe lucruri în perioada petrecută la Barcelona. "FC Barcelona este un club la care ţin foarte mult, care m-a învăţat să fiu mai bun, m-a învăţat ce înseamnă concurenţa. Un club cu foarte mulţi suporteri şi sunt fericit că fac parte din familia Barcelonei. Am lăsat amintiri frumoase acolo, am petrecut doi ani frumoşi. Personal cred că jucătorii care ajung la acest club nu pot fi găsiţi, ei pur şi simplu se nasc. Cred că trebuie să fim foarte bine organizaţi la nivel naţional, pentru a oferi şanse copiilor de a putea face performanţă la un nivel înalt", a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a precizat că va încerca să aducă grupele de copii şi juniori ale FC Barcelona la turneele din România. "Vom încerca să mai aducem Barcelona măcar la turneele de juniori, aşa cum am mai făcut-o la Academie. Vom vedea dacă Ianis (n.r. - Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi) va putea ajunge la Barcelona. Ca să ajungi la Barcelona trebuie să demonstrezi foarte multe şi m-aş bucura să mai ajungă un român acolo, să deschidă un drum important. Cota jucătorului român în acest moment este foarte proastă", a explicat Hagi.

Fost căpitan al Barcelonei la mijlocul anilor '90, Gheorghe Popescu a precizat că va încerca să se implice în toate acţiunile acestei asociaţii. "Este o mare onoare că Barcelona se identifică în România cu mine şi Hagi. Am avut privilegiul de a fi căpitanul acestei echipe. Cu atât mai important a fost că într-o perioadă în care o formaţie avea voie să aibă doar trei străini pe teren, la Barcelona evoluam eu şi Gică Hagi. Barcelona se implică în multe acţiuni sociale şi voi încerca să mă implic în toate acţiunile Barca Fan Club Bucarest", a completat Popescu.

În cursul dimineţii de miercuri, reprezentanţi ai fan clubului au vizitat Centrul de primire copii din cartierul Coiciu din Constanţa, oferind cadouri celor mici. Din partea managerului departamentului internaţional al FC Barcelona a fost oferită o minge personalizată cu autografele jucătorilor catalani, iar Hagi şi Popescu au dat autografe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici