Gheorghe Ştefan spune că George Copos l-a înşelat la transferul lui Iencsi la Spartak Moscova

Preşedintele de onoare al grupării Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, l-a înşelat cu o sumă de bani la transferul fundaşului Adrian Iencsi la Spartak Moscova, efectuat în luna februarie a anului 2004.

1 afișare
Imaginea articolului Gheorghe Ştefan spune că George Copos l-a înşelat la transferul lui Iencsi la Spartak Moscova

Gheorghe Ştefan spune că George Copos l-a înşelat la transferul lui Iencsi la Spartak Moscova

Oficialul nemţean susţine că gruparea Ceahlăul avea de primit 20 la sută dintr-un transfer în străinătate al lui Iencsi. Potrivit lui Ştefan, FC Rapid a declarat că a încasat numai 100.000 de euro de la gruparea rusă în schimbul jucătorului, o sumă infimă comparativ cu cea reală, pentru a nu plăti mai mult clubului din Piatra Neamţ.

"Transferul s-a realizat în schimbul a 100.000 de dolari, deşi Iencsi era la momentul acela jucător de echipă naţională. Nu cred că valoarea era de 100.000. Chiar i-am zis atunci lui Copos ca îi dau eu 100.000 de dolari şi să-l vândă la Ceahlăul. Noi aveam un procent de 20 la sută. Iar după informaţiile mele s-a ajuns la o sumă mult mai mare. Cred că sare de un milion. Nu am date certe însă şi nu pot să vorbesc mai mult. Eu nu mai ştiu de un alt transfer afară al unui jucător de naţională de 100.000 de dolari. Mă simt înşelat de Copos sută la sută", a spus Ştefan.

Gheorghe Ştefan a recunoscut că la un moment dat a avut o dispută cu acţionarul majoritar al FC Rapid, dar că acum s-a împăcat cu acesta. "Noi am primit doar 20.000 de dolari. Am discutat cu George Copos, chiar am avut o dispută, dar asta e situaţia. Cu George Copos vorbesc acum, discut orice, dar din păcate el are impresia că are întotdeauna dreptate", a adăugat Ştefan.

Contactat telefonic, George Copos a afirmat că nici el şi nici Ştefan nu au dreptul "să ridice «chiatra» şi să dea când e vorba de transferuri sau afaceri". "Am toată consideraţia pentru populaţia din Piatra Neamţ, pentru suporterii de acolo, pentru echipa Ceahlăul, dar nici Gheorghe Şefan şi nici Gheorghe Copos nu poate ridica primul «chiatra». Şi eu am făcut greşeli atât în afaceri, cât şi în fotbal, la fel cum şi el a făcut greşeli în afaceri şi în fotbal. Nici eu şi nici el nu poate ridica primul «chiatra» să dea când e vorba de transferuri sau afaceri. Aşa că să aibe gura mică, să o lase mai moale, că venim acolo să-l batem", a declarat pentru MEDIAFAX, George Copos.

Fundaşul Adrian Iencsi a fost transferat în luna februarie a anului 2004 de la Rapid la clubul rus Spartak Moscova în schimbul a 100.000 de dolari. Gheorghe Ştefan a cerut în luna martie a acelui an despăgubiri de 150.000 de dolari de la Rapid, susţinând suma transferului a fost în realitate mult mai mare şi că gruparea giuleşteană era obligată prin contract să îl cheme la negocierile cu Spartak Moscova. Consiliul Ligii Profesioniste de Fotbal a decis în mai 2004 că gruparea Rapid trebuie să achite clubului Ceahlăul Piatra Neamţ suma de 20.000 de dolari, pentru transferul jucătorului Iencsi la Spartak Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici