Gheorghe Tadici: Unii ne cântau prohodul de doi ani

Managerul general al echipei de handbal feminin HC Zalău, Gheorghe Tadici, a declarat joi pentru MEDIAFAX că puţini se aşteaptau ca formaţia sa să mai revină în prim-planul campionatului şi să se califice în cupele europene.

32 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Tadici: Unii ne cântau prohodul de doi ani

Gheorghe Tadici: Unii ne cântau prohodul de doi ani (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

HC Zalău a încheiat sezonul, miercuri, cu o victorie, scor 30-27, în faţa formaţiei Ştiinţa HCM Baia Mare, care i-a adus echipei antrenate de Gheorghe Tadici clasarea pe locul patru şi, implicit, dreptul de participare în Cupa EHF în sezonul 2010-2011.

"Ne bucurăm pentru această performanţă, am fost la un pas de podium, la egalitate de puncte cu Tomis Constanţa, de pe locul trei. E o bucurie şi pentru că anul trecut, dar şi anul acesta, unii ne cântau prohodul, şi uite că având doar 13 jucătoare, din care patru junioare, am reuşit să revenim în primele patru echipe din România. E un rezultat la care multă lume nu se aştepta, poate nici noi, având în vedere că obiectivul pentru acest sezon a fost clasarea pe locurile 7-8. Am atras lumea la sală din nou, aseară a fost chiar o atmosferă ca la meciurile Oltchimului, păstrând proporţiile, pentru că avem o sală mai mică", a spus Tadici.

La ultima participare în cupele europene, HC Zalău a evoluat tot în Cupa EHF, fiind eliminată în sezonul 2006-2007, în turul trei, de formaţia ungară DVSC Debrecen.

"Vom juca în Cupa EHF din nou. Poate puteam face şi un rezultat mai bun, dar ştiţi cum se spune: nemulţumitului i se ia darul! Ne vom înscrie în Cupa EHF şi, în funcţie de posibilităţile financiare, trebuie să întărim şi lotul. Nu sunt adeptul jucătoarelor străine, dar nu exclud să aducem una, maximum două jucătoare străine, care să ne ajute în sezonul viitor. Sper ca junioarele debutante anul acesta să aibă un cuvânt mai greu de spus anul viitor. Ce să facem? Asta e menirea celor fără bani, să formăm, să promovăm jucătoare tinere şi să le dăm altora apoi", a explicat Tadici.

El a condus formaţia ardeleană în toate campaniile din cupele europene, cea mai prolifică fiind cea din sezonul 1995-1996, când HC Zalău cucerea City Cup (actuala Challenge Cup) şi juca finala Champions Trophy (pierdută în faţa croatelor de la Podravka Koprivnica). A urmat atingerea fazei semifinalelor Cupei Cupelor (2000-2001), dar şi evoluţia în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2001-2002.

După ultima participare în cupele europene cu echipa din zalău, Gheorghe Tadici a preluat Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu care a lucrat până în iunie 2008, cucerind titlul naţional, Cupa şi Supercupa României, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei, iar în Liga Campionilor a trecut în premieră de faza grupelor principale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici