Giampaolo Caruso, depistat pozitiv cu eritropoietină la un control din 2012

Ciclistul italian al echipei Katusha, Giampaolo Caruso, a fost depistat pozitiv cu eritropoietină (EPO) la reanalizarea unui test de urină efectuat în afara competiţiilor la 27 martie 2012, a anunţat, marţi, Gazzetta dello Sport.

87 afișări
Imaginea articolului Giampaolo Caruso, depistat pozitiv cu eritropoietină la un control din 2012

Giampaolo Caruso, depistat pozitiv cu eritropoietină la un control din 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul test a fost efectuat de laboratorul Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI) de la Lausanne.

Giampaolo Caruso, în vârstă de 35 de ani, ar putea fi suspendat pe o perioadă lungă, deoarece se află la a doua abatere din carieră. Rutierul italian a mai fost suspendat şase luni după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon în 2003, pe când alerga pentru formaţia Once.

Caruso este al doilea rutier al formaţiei ruse Katusha depistat pozitiv în acest an, după italianul Luca Paolini dopat cu cocaină în Turul Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici