Gică Popescu, despre reluarea Ligii 1: „Să se dea posibilitatea să nu se respecte distanţarea socială"

  • Gică Popescu propune ca jucătorii să stea în cantonamentele proprii, pe toată perioadă derulării campionatului
  • Preşedintele clubului FC Viitorul cere autorităţilor „să se dea posibilitatea să nu se respecte distanţarea socială"
  • Liga 1 s-ar putea relua la începutul lunii iunie
311 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu, despre reluarea Ligii 1: „Să se dea posibilitatea să nu se respecte distanţarea socială"

Gică Popescu, despre reluarea Ligii 1: „Să se dea posibilitatea să nu se respecte distanţarea socială"

Planurile pentru reluarea Ligii 1 sunt în plină desfăşurare, iar Gică Popescu a făcut câteva recomandări atât autorităţilor, cât şi şefilor Ligii Profesioniste şi Federaţiei Române de Fotbal.

Preşedintele clubului FC Viitorul spune că înainte de începerea antrenamentelor jucătorii trebuie să fie testaţi de coronavirus şi izolaţi. „Eu cred că o primă testare o poate suporta fiecare echipă. Dar nu va fi suficient, pot exista transformări. Nu poţi să-ţi dai seama cum poate fi infectat un jucător, iar atunci va fi compromisă întreaga competiţie. Poate Ministerul Tineretului şi Sportului şi FRF ar putea ajuta, nu ştiu. La 5 zile-o săptămână să se facă teste, iar, dacă se va decide să se înceapă campionatul, să fie deja câteva teste făcute", a spus Gică Popescu, potrivit digisport.ro.

În plus, fostul căpitan al Barcelonei susţine şi intrarea în carantină a tuturor echipelor din Liga 1, însă fiecare lot separat.

„Fiecare echipă trebuie să se antreneze unde are sediu. Noi, la Constanţa, Gaz Metan, la Mediaş, Iaşi, la Iaşi. Într-un spaţiu separat, unde să fie numai echipa respectivă şi să facă doar drumul stadion-hotel, fără să intre în contact cu nimeni din exterior. Cred că e singura variantă pentru a-i proteja pe sportivi", a mai spus fostul internaţional.

Acesta a cerut autorităţilor din România să renunţe la regula distanţării sociale în rândul jucătorilor: „Să se dea posibilitatea să nu se respecte distanţa! Cum te antrenezi cu distanţa de 1 metru şi jumătate? Nu ai cum!".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici