Gică Popescu: Un dolar investit în sport înseamnă cinci investiţi mai puţin în sănătate

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a spus, vineri, la recepţia Complexului Sportiv Steaua că o naţiune nu poate fi sănătoasă decât dacă are infrastructură sportivă. „Un dolar investit azi în sport înseamnă cinci investiţi mai puţin mâine în sănătate”, a precizat Popescu.

473 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu: Un dolar investit în sport înseamnă cinci investiţi mai puţin în sănătate

Gică Popescu: Un dolar investit în sport înseamnă cinci investiţi mai puţin în sănătate

La recepţia proiectului de investiţii „Complexul Sportiv Steaua”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul intenţionează să construiască stadioane şi în ţară, la Timişoara, Iaşi, Constanţa şi la Oradea şi i-a asigurat de susţinere şi pe suporterii dinamovişti.

„Vreau să îi asigur pe suporterii dinamovişti că, aşa cum s- investit pentru constructia stadionului Steaua, pentru construcţia stadionului Craiova, pentru stadionul Rapid, avem clar intenţia de a susţine construcţia stadionului Dinamo. Sigur că trebuie rezolvate o serie de chestiuni de natură juridică şi alte chestiuni procedurale, astfel încât să poată să demareze şi construcţia pentru stadionul Dinamo”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a vorbit despre importanţa investiţiilor în infrastructura sportivă.

„În calitate de membru al Generaţiei de Aur, acesta a fost templu fotbalului tromânesc pentru echipa naţională, când Steaua 86 a obţinut cele mai importante performanţe sportive. Este important să investim în infrastructura sportivă, pentru că o naţiune nu poate fi sănătoasă decât dacă are infrastructură sportivă. Este important să investim în sport pentru că un dolar investit azi în sport înseamnă cinci investiţi mai puţin mâine în sănătate. Eu înţeleg că e nevoie de spitale, înţeleg că e nevoie de investiţii în sistemul sanitar, dar avem nevoie şi de infrastructură sportivă”, spune Gheorghe Popescu.

Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări că Bucureştiul nu va mai pierde baze sportive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici