Giedo van der Garde ar putea concura pentru Sauber în urma unei decizii judecătoreşti

Echipei Sauber ar putea fi obligată să-l "pună" pe grila de start a Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, ediţia 2015, pe pilotul olandez Giedo van der Garde, în urma unei decizii a Curţii Supreme australiene.

71 afișări
Imaginea articolului Giedo van der Garde ar putea concura pentru Sauber în urma unei decizii judecătoreşti

Giedo van der Garde ar putea concura pentru Sauber în urma unei decizii judecătoreşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Van der Garde s-a adresat justiţiei australiene, susţinând că are un contract valabil cu Sauber, echipă care i-a numit ca piloţi titulari pentru sezonul 2015 pe brazilianul Felipe Nasr şi pe suedezul Marcus Ericsson, informează BBC. Miercuri, sentinţa a fost în favoarea olandezului, însă Sauber a constestat-o.

Apelul va fi judecat joi şi, în cazul unei noi decizii favovabile lui Van der Garde, Sauber ar trebui să-l includă pe pilot în echipa care va lua starul în cursa de pe circuitul Albert Park.

Însă Sauber susţine că, din motive de siguranţă, nu poate pune un alt pilot să concureze într-un monopost proiectat pentru Nasr şi Ericsson.

Giedo van der Garde a fost pilot de rezervă la Sauber în 2014 şi a afirmat că a fost angajat încă de anul trecut ca pilot titular pentru competiţia care va începe vineri, odată cu antrenamentele oficiale ale MP al Australiei. Dar echipa elveţiană a renunţat la serviciile lui şi i-a angajat pe Nasr şi Ericsson pentru acest an.

Olandezul a mai obţinut o decizie favorabilă în acest caz şi din partea unui tribunal din Elveţia.

Prima etapă a CM de Formula 1 se va disputa la Melbourne de vineri până duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici