Gigi Becali: Adevăratul derbi e Steaua - Dinamo

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că partida cu Rapid din 16 septembrie, din etapa a VII-a a Ligii I, este un meci important, dar că adevăratul derbi rămâne întâlnirea cu Dinamo.

1 afișare
Imaginea articolului Gigi Becali: Adevăratul derbi e Steaua - Dinamo

Gigi Becali: Adevăratul derbi e Steaua - Dinamo

"Aşa este, meciul cu Rapid este fundamental. Derbiul adevărat tot Steaua - Dinamo rămâne. E un derbi şi Steaua - Rapid, dar adevăratul derbi e cu Dinamo, aşa a fost dintotdeauna. Nu pot să spun că Rapid nu e echipă puternică. Copos, dacă vine la meci, poate să stea şi cu mine. E prietenul meu, comunist, dar trebuie să avem şi prieteni comunişti. Sunt români de-ai noştri, comunişti-necomunişti. A zis că o să devină soldatul lui Dumnezeu, înseamnă că se îndreaptă comunistul", a spus Becali.

Gigi Becali a lăudat decizia clubului rival Dinamo de a-l angaja pe Walter Zenga ca antrenor principal al campioanei, în locul demisionarului Mircea Rednic, apreciind că echipa din Ştefan cel Mare va deveni, astfel, mai puternică.

"Dinamo a făcut cea mai bună alegere. Era cea mai bună soluţie. Walter este un antrenor foarte bun, profesionist, care pune patimă şi suflet în ceea ce face, iar asta contează foarte mult. Dinamo e de nerefuzat. Asta îl caracterizază pe Zenga, curajul. E greu să iei Dinamo acum. Anul trecut a luat campionatul şi acum trebuie să o duci tot acolo sus, locurile unu-doi. Locul trei e mai greu de acceptat. Ţin minte că Dan Petrescu a fost sincer când i-am propus să ia Steaua. Mi-a zis: «Mi-e frică. Steaua a ajuns sus şi eu trebuie să o duc şi mai sus. Dacă o duc mai jos, m-am nenorocit ca antrenor». Îl apreciez pe Zenga că a avut curaj, pentru că trebuie să ai mare curaj. La echipele astea mari, trebuie să faci performanţă, dacă nu, pleci. Dinamo va fi mai tare cu Zenga", a spus patronul stelist.

Gigi Becali crede că Walter Zenga va avea de partea sa publicul dinamovist şi avertizează că echipele puternice ale campionatului rămân formaţiile bucureştene.

"Ar fi o prostie să nu fie binevenit, el îşi face meseria, ce legătură are că a antrenat Steaua. Mâine, poimâine poate veni la Steaua sau la Rapid. El s-a dus să le facă bine suporterilor, nu să le facă rău. Trebuie să-l primească cu dragoste. Până la urmă Dinamo rămâne Dinamo. Şi noi am avut eşecuri, dar Steaua tot Steaua a rămas. Steaua, Dinamo şi Rapid sunt trei echipe care se refac şi din pumni. Sunt puternice, se ocupă specialişti de ele", a precizat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici