Gigi Becali: Argăseală îl va înlocui pe Cristian Borcea în Comitetul Executiv al FRF

Finanţatorul FC Seaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată, că preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării "roş-albastre", Valeriu Argăseală, îl va înlocui în Comitetul Executiv al FRF pe preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea.

257 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Argăseală îl va înlocui pe Cristian Borcea în Comitetul Executiv al FRF

Valeriu Argăseală (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Vali Argăseală îl va înlocui pe Cristi Borcea în Comitetul Executiv al FRF. Am vorbit cu mai mulţi conducători. El este cel mai bun conducător din ţara românească de fotbal. E mai bun şi ca Mircea Sandu, Mitică Dragomir, Cristi Borcea şi Gigi Becali, el e cel mai bun pentru că e un cunoscător al regulamentelor, dar un e un războinic. Are nevoie de un luptător lângă el. Vali Argăseală nu are voie să spună un cuvânt în favoarea Stelei. El va fi pus acolo în avantajul fotbalului românesc", a spus Becali la Gsp TV.

Gigi Becali a afirmat că preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, doreşte şi el să facă parte din Comitetul Executiv al FRF. "Nu va fi ca atunci când Iuliu Mureşan era în Comitetul Excutiv şi câştiga titluri. Nu mai acceptăm să fim păcăliţi de unguri. Nu trebuie să mai câştige ungurii în Ţara Românească. Acum am înţeles că vrea iar să candideze", a completat Becali.

Finanţatorul stelist a precizat că preferatul său pentru al doilea loc în Comitetul Executiv al FRF, rezervat cluburilor din Liga I, este finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu. "Împreună cu Nicolae Badea şi George Copos trebuie să vedem pentru cine facem lobby pentru candidatul din provincie. Preferatul meu este Adrian Porumboiu, dar el nu se duce acolo decât dacă e sigur de loc. Porumboiu mai are patru-cinci duşmani în Liga I. Porumboiu a zis că va candida dacă vin şi eu, dar nu mă lasă ANI, pentru că sunt incompatibil cu statutul de europarlamentar", a subliniat Becali.

Pe de altă parte, Gigi Becali a precizat că în cazul în care nu vor fi aduşi arbitri străini la meciurile din retur, atunci nu va intra pe teren la partida cu CFR Cluj, din ultima etapă a campionatului. "Nu îmi convine să joc în penultima etapă cu Dinamo şi în ultima etapă cu CFR fără arbitri străini, pentru că nu mai intru pe teren la ultima partidă. Am vreo şansă să intru în teren în ultima etapă cu CFR, când le dau şapte penaltiuri? 30 la sută din meciuri să fie conduse de arbitri străini, ca să îi pui pe jar pe ăştia din România", a explicat Becali.

Adunarea Generală extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) se va întruni, luni, de la ora 12.00, iar unul dintre punctele ce vor figura pe ordinea de zi se referă la aprobarea delegării arbitrilor străini la unele meciuri din Liga I, informează site-ul oficial al LPF.

Adunarea Generală extraordinară a fost convocată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Tot în cadrul acesteia, vor fi aleşi cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. În acest moment, preşedintele FC Oţelul, Marius Stan, şi preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, sunt reprezentanţii grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF.

Nemulţumiţi de arbitrajele din turul campionatului, mai mulţi conducători de cluburi şi-au exprimat dorinţa ca unele partide din ultima parte a Ligii I să fie conduse de arbitri străini. Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, nu este de acord cu această soluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici