Gigi Becali asistă la meciul Steaua - Petrolul Ploieşti

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, eliberat condiţionat săptămâna trecută din Penitenciarul Poarta Albă, asistă, joi seară, la meciul dintre echipa pregătită de Constantin Gâlcă şi formaţia Petrolul Ploieşti, contând pentru etapa a XXV-a a Ligii I.

173 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali asistă la meciul Steaua - Petrolul Ploieşti

Gigi Becali asistă la meciul Steaua - Petrolul Ploieşti (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Becali a refuzat să facă declaraţii la sosirea la Arena Naţională, cu aproximativ 20 de minute înainte de startul partidei.

"La fotbal decât dau bani şi fac rugăciuni. Nu mai vorbesc", a spus el.

După ce a intrat în arenă, în momentul în care pe tabela de marcaj au apărut imagini cu el, cei aproximativ 1.500 de spectatori prezenţi în tribune l-au aplaudat. Becali a reacţionat salutând publicul.

Acesta este primul meci al Stelei la care Gigi Becali asistă din tribună, după cel pierdut de stelişti, în mai 2013, pe teren propriu, scor 2-5, în faţa echipei FC Viitorul, tot în Liga I.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, decizia fiind luată în data de 3 aprilie de Tribunalul Constanţa. Becali a fost plecat la Muntele Athos de la începutul acestei săptămâni.

Gigi Becali a avut de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod penal, dar şi această solicitare a fost respinsă de către instanţă.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" şi "Becali şi Steaua", iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici