Gigi Becali îi critică pe Grozav şi Raţ: Unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, i-a criticat, miercuri, pe jucătorii naţionalei Gheorghe Grozav şi Răzvan Raţ, despre care a spus că "unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul" în meciul cu Andorra, motiv pentru care mijlocaşul stelist Cristian Tănase nu a putut evolua la adevărata valoare.

362 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali îi critică pe Grozav şi Raţ: Unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul

Gigi Becali îi critică pe Grozav şi Raţ: Unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

"Steaua fără Tănase e ciuntită... Poate sunt prost, poate nu pricep fotbalul, dar în prostia mea Tănase nu poate juca (n.r. - la echipa naţională) dacă nu are fundaş stânga şi în dreapta lui un fotbalist, adică pe postul pe care fost Grozav aseară. Deci, dacă nu are în spate un fundaş stânga şi în dreapta lui un fotbalist atunci Tănase nu are ce să facă. Se zbate de unul singur pe acolo, păi ce să facă? A avut Tănase aseară cu cine să joace? Nici pe stânga, nici în dreapta. Ăla din dreapta dormea, iar pe ăla din spate îl luase somnul. Ce, nu e aşa? Şi Tănase, săracul, s-a zbătut de unul singur, dă-i dribling, dă-i cutare, dă-i cutare", a spus Becali.

Oficialul stelist este de părere că Raţ nu mai este "fundaşul de pe vremuri" şi afirmă că România cu Grozav titular va primi "câte şapte goluri" de la Turcia şi Olanda. "Păi îl pui pe Grozav cu Marica sau Marius Niculae? Niciodată. Să mă ierte Grozav, e talent, dar nu poate să fie el acum mare fotbalist. Poate peste vreun an. Fundaş stânga nu ştiu... Raţ făcea ravagii pe stânga pe vremuri. Să-l fi avut Tănase pe Raţ ăla de pe vremuri, când stătea numai în faţă acolo. Păi cu turcii şi olandezii joacă Grozav? Păi dacă joacă ne dau ăia câte şapte (n.r. - goluri). Piţurcă ştie ce zic eu acum, e băiat deştept, înţelege, îi dau şi lui indicaţii. Nu poate Tănase să joace dacă nu îi dai soluţii unde să dea mingea. Să îl aibă Tănase pe Marica lângă el acolo şi să vezi atunci fotbal de clasă", a menţionat finanţatorul.

Gigi Becali susţine că mijlocaşul Cristian Tănase, fluierat de spectatori la meciul România - Andorra, trebuie să fie bărbat şi să treacă peste aceste lucruri. "Lui Tănase o să-i spun să îşi vadă de Steaua, că dacă îl înjură la echipa naţională, asta e, joacă şi el cum poate. Oricum, el trebuie să treacă peste dacă e bărbat", a adăugat Becali.

Finanţatorul stelist l-a criticat pentru unsprezecele din meciul cu Andorra şi pe selecţionerul Victor Piţurcă. "Din bun simţ am zis şi eu la finalul meciului că Tănase nu a avut o zi bună, dar acum spun. Ia să-l joci cu Marica acolo în locul lui Grozav şi cu Marius Niculae vârf împins, să vezi atunci cum te baţi cu turcii şi olandezii, tu, Piţurcă, marele antrenor. Da, asta e opinia mea, trebuie să joci cu doi fotbalişti de clasă, Marica şi Marius Niculae. Nu vreau ca Piţurcă să o ia ca o jignire că mă bag, am dreptul să mă bag, dau jucători la naţională. Fiecare om e liber să spună ce vrea. Iar eu spun că în meciurile cu Olanda şi Turcia avem nevoie de putere, iar puterea e Marica cu Marius Niculae şi Pintilii cu Bourceanu la mijloc", a explicat oficialul.

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul Laurenţiu Reghecampf, Gigi Becali a afirmat că acesta nu va fi demis de la Steaua. "Nu îl dau afară pe Reghecampf 30 de ani, nu îl dau afară de la Steaua în viaţa mea. Pleacă numai când vrea el. El face numai ce vrea el pentru că face bine. Pentru că dacă nu ar face atunci o să mă implic, pentru că de aia sunt patron. Dar acum face bine şi face ce vrea el. El ştie mai bine decât mine şi de aia îl las să facă ce vrea el", a precizat finanţatorul.

Autorul ultimului gol al echipei naţionale în partida cu Andorra, Alexandru Maxim se află pe lista de transferuri a clubului FC Steaua pentru pauza competiţională din iarnă. "Maxim, da, e un jucător care trebuie să fie la Steaua. Dacă vom putea să îl luăm bine, dacă nu, asta este. El e fotbalist, l-am văzut mai de mult. El aseară a debutat cu tupeu la naţională. Despre Maxim o să discutăm la iarnă, acum s-a terminat cu transferurile", a spus Gigi Becali.

Echipa naţională a României a învins, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa Andorrei, în cel de-al doilea meci susţinut în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partidei au fost marcat de Torje '29, Lazăr '44, Gomes '90+1 autogol şi Maxim 90+3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici