Gigi Becali: Mă retrag din viaţa publică

Patronul formaţiei Steaua, Gigi Becali, a anunţat, marţi, că se va retrage din viaţa publică şi că va mai apărea la o emisiune televizată câte o dată la 3-4 luni, urmând să devină "bancher, patron de presă şi oier".

32 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Mă retrag din viaţa publică

Gigi Becali: Mă retrag din viaţa publică (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă anunţ că, aşa cum am promis, mă retrag din viaţa publică. Probabil voi mai ieşi o dată la 3-4 luni, la o emisiune televizată. Mă retrag din viaţa publică, dar mai am nişte proiecte. Voi face o bancă, deci voi fi bancher, voi face o televiziune, mă voi ocupa în continuare de Steaua, iar hobbyul meu va fi oieritul. Voi fi bancher, patron de presă, patron de fotbal şi oier", a spus Becali.

Oficialul Stelei şi-a cerut iertare faţă de politicieni şi faţă de oamenii din sport pe care i-a supărat sau jignit de-a lungul timpului: "Aş vrea să îmi cer iertare tuturor politicienilor, în frunte cu preşedintele ţării, pe care i-am deranjat sau supărat cu ceva. Îmi cer iertare şi tuturor oamenilor de sport pe care i-am supărat, dar şi procurorilor pe care i-am jignit. Dar asta nu înseamnă că mi-e frică. Îmi cer iertare şi faţă de Hagi şi tuturor celor faţă de care am greşit. Aşa consider că este creştineşte, pentru că suntem şi în ajunul sărbătorilor de iarnă şi vreau să devin un om mai curat, mai bun, mai cuminte. Simt că nu pot să trăiesc creştineşte dacă sunt în viaţa publică".

Becali a afirmat că îşi cere iertare şi faţă de fostul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, căruia îi va plăti clauza de reziliere a contractului. "Iertarea pe care mi-o cer faţă de Dorinel sunt cei 130.000 de euro prin care mă achit de toate clauzele şi toate datoriile. Dacă e nevoie să-mi cer iertare, o voi face dacă l-am supărat cu ceva. Eu la Steaua trebuie să iau hotărâri şi probabil voi mai greşi, dar eu cad şi mă ridic. Mai greşesc, mai îmi cer iertare, mă mai murdăresc şi mă spăl, nu rămân murdar", a adăugat patronul Stelei.

Oficialul stelist a precizat că echipa sa va avea mai multe şanse la titlu dacă îl va avea antrenor pe Marius Lăcătuş. "M-am răzgândit în privinţa lui Dorinel. Au fost gândurile mele, trăirile mele şi am ajuns la concluzia că e mai bine să vină Marius Lăcătuş la Steaua. Am vorbit cu Marius şi mi-a spus că s-a consultat cu Rădulescu şi cu juriştii care i-au spus că are voie să antreneze pe Steaua. Am considerat că mai multe speranţe are Steaua la titlu cu Lăcătuş pe bancă, decât cu Dorinel. Jucătorii nu sunt dezorientaţi. S-au bucurat foarte tare când au auzit totul. Eu nu ştiam totul, iar acum am aflat că şi Marius, şi foarte mulţi jucători au plâns la vestiar când s-au despărţit", a declarat conducătorul din Ghencea.

Gigi Becali a mai spus că nu este nevoie să semneze niciun act cu Marius Lăcătuş, la fel cum a făcut şi cu foştii antrenori ai Stelei, Walter Zenga şi Cosmin Olăroiu: "Eu nu semnez acte cu Marius Lăcătuş. Am avut doi oameni cu care nu am semnat acte. Cu Zenga n-am semnat contract şi am rămas prieten. Cu Olăroiu nu am semnat nimic şi am rămas fraţi şi cu Marius n-am semnat nimic şi am rămas tot fraţi".

Patronul Stelei a dezvăluit că Lăcătuş nu a fost singura sa opţiune pentru postul de antrenor la Steaua, în vizorul său intrând şi alţi tehnicieni: "Marius nu a fost singura opţiune obţiune. Pe Dan Petrescu nu-l puteam aduce pentru că sunt prieten cu Bucşaru şi probabil că nici el nu ar fi abandonat lupta de acolo, pentru că dacă va confirma cu Urziceniul e mai mult decăt dacă ar confirma cu Steaua. Mai era Bergodi, însă el e străin şi nu-l ştim încă şi dacă s-ar acomoda repede aici. Dar Marius este aici, îl cunoaşte echipa, suporterii ar lăsa-o şi ei mai moale, jurnaliştii, din respect pentru el, nu ar mai minţi aşa de mult. Pe Lăcătuş nu-l voi da niciodată afară de la Steaua. De fapt, eu nici nu l-am dat. Am greşit când i-am acceptat demisia".

În privinţa jucătorilor care vor veni la Steaua, Becali nu a dat prea multe detalii, însă a precizat că şi-ar dori un atacant asemănător cu Fabbiani, care a jucat la CFR Cluj, iar acum este împrumutat Newell's Old Boys, în Argentina. "Regret că i-am dat drumul lui Pepe Moreno pentru că e mai bun decât Arthuro, însă nu e chiar ce vreau eu. Aş putea să mă împrumul de 4-5 milioane şi să iau un atacant aşa cum îmi place mie. Nici Thereau nu e ce vreau eu. Eu aş vrea un atacant cam ca Adriano, Eto'o, sau Drogba. Ceva în genul lor mi-aş dori, un vârf puternic. Chiar şi Fabbiani îmi place, dar pentru el trebuie să ne înţelegem cu CFR", a afirmat oficialul stelist.

Gigi Becali a dorit să transmită urări speciale de Sărbători pentru acţionarii dinamovişti Cristi Borcea şi Vasile Turcu, dar şi pentru acţionarul Rapidului, George Copos. "Le urez multă sănătate tuturor, fotbaliştilor, tuturor oamenilor de sport, iar lui Borcea şi lui Turcu le doresc să dea atâtea bare câte a dat Steaua. Lui Copos îi urez sănătate şi să se ocupe iar de farmecul vieţii care se numeşte Rapid. Dar nu vreau să mai fac glume pentru că se interpretează cu răutate. Eu nu pot să am răutăţi cu ei, pentru că s-a văzut de-a lungul timpului că am rămas prieten cu Copos, cu Borcea şi cu Turcu", a încheiat patronul Stelei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici