Gigi Becali: N-am jucat nimic cu Schalke, ca să practici 4-3-3 trebuie să ai jucători şi antrenor

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este nemulţumit de decizia lui Ilie Stan de a schimba sistemul de joc, declarând, vineri, că o echipă are nevoie de jucători şi de un antrenor cu experienţă pentru a evolua 4-3-3.

211 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: N-am jucat nimic cu Schalke, ca să practici 4-3-3 trebuie să ai jucători şi antrenor

Gigi Becali (Imagine: Alex Moise/Mediafax foto)

Oficialul stelist a menţionat că în meciul cu Schalke din Liga Europa, pierdut cu scorul de 1-2, Steaua nu a jucat nimic.

"Extraordinar... ce să mi se pară? Ce, am jucat ceva? Într-adevăr, a fost o zi norocoasă ieri pentru că acum avem mai multe şanse decât am avut până acum... dar noi ce am jucat? Noi n-am jucat nimic, am dat un şut la poartă şi un gol. Altceva ce am făcut? Nu îmi convine mie jocul ăsta, nu se leagă, avem o echipă fără busolă. E atitudine la jucători, dar nu e busola. Nu avem trasee de joc, nu avem nimic. Joacă jucătorii aşa, după ureche, după calitatea lor. Păi antrenorul trebuie să vadă, dar dacă a schimbat sistemul, e greu, nu vezi? Nu ştiu, el aşa a hotărât, e treaba lui. Nu ştiu, nu sunt eu profesor, nu mai vreau să vorbesc pentru că s-a dovedit că nu mă pricep şi atunci de ce? Eu doar comentez ce văd. Şi văd că la 4-3-3 nu avem niciun traseu. Eu am spus-o, la 4-3-3 trebuie să ai şi jucători, trebuie să ai şi antrenor. Că nu orice antrenor ştie să implementeze 4-3-3. Mai bine juca 4-2-3-1, un sistem pe care îl ştia şi el. Zic şi eu... acuma o să ziceţi că Gigi Becali spune că Ilie Stan nu ştie... dar zic şi eu ce văd. E greu sistemul ăsta, trebuie să ai mare experienţă, cu ani şi ani de experienţă ca să implementezi 4-3-3-ul ăsta. Să îi spui jucătorului cum să stea, unde să stea. Noi am făcut 4-3-3, dar fiecare jucător stă unde vrea pe teren. Păi stai, că fiecare trebuie să aibă aria lui de acoperire la 4-3-3. Nu ştiu, jocul nu-mi place. Atitudinea îmi place, nu am ce să spun, dar nu-mi place jocul", a spus finanţatorul.

Gigi Becali este convins că Steaua se va califica în primăvara europeană, deoarece este convins că Schalke o va învinge pe Maccabi Haifa. "Noi ne vom califica pentru că eu cred în toată echipa. Pentru că atitudine am avut aseară, am muncit, am alergat, dar nu am avut realizări. Şi de ce nu am avut realizări? Pentru că atunci când ajunge mingea acolo în faţă trebuie să ai şi finalizare. Când îi dai unuia mingea acolo în faţă şi el o pierde nu mai ai încredere nici tu. Nemţii sunt serioşi, vor juca, fără nicio problemă în ultimul meci. Noi trebuie să câştigăm şi cred că ne vom califica", a mai afirmat Becali.

El a adăugat că în meciul cu Lazio, încheiat cu scorul de 0-0, FC Vaslui a avut o evoluţie mai bună decât Steaua în Germania. "Vaslui a jucat fotbal, a fost un meci pe contre, au fost periculoşi şi chiar au fost momente când au dominat. Bine, spre final au mai scăzut, dar chiar şi pe contraatac au fost periculoşi, au avut ocazii. Deci nu poţi să spui nimic de Vaslui. Dar noi ce? A fost o execuţie a lui Rusescu şi atât, altceva ce am mai avut? Măcar dacă ţineam scorul 1-1, că acum eram sigur calificaţi, pentru că Schalke era obligată să câştige", a precizat finanţatorul stelist.

Gigi Becali este optimist în ceea ce priveşte derbiul de luni cu Dinamo. "Ce, Dinamo e Schalke? Pe Dinamo o s-o spulberăm noi. Steaua e Steaua, se califică, bate pe Dinamo, câştigă campionatul şi la revedere", a menţionat Becali.

Formaţia Steaua a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), de echipa Schalke 04, în etapa a cincea a grupei J a Ligii Europa şi păstrează şanse de calificare în 16-imile competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici