Gigi Becali: Să scoată CSA Steaua sigla la vânzare, să vedem, dă cineva 10.000 pe ea?

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, la ieşirea din Penitenciarul Poarta Albă, că marca deţinută de Clubul Sportiv al Armatei Steaua ar trebui scoasă la vânzare, în opinia sa aceasta valorând mai puţin de 10.000 de euro.

802 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Să scoată CSA Steaua sigla la vânzare, să vedem, dă cineva 10.000 pe ea?

Gigi Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Palmaresul îl avem, istoria o avem, tradiţia o avem, culorile le avem. Aia este o siglă care, ştii cât valorează, cât produc ei. Că văd acum că vând tricouri. O marcă pentru a costa bani trebuia să producă. Şi dacă ei spun că costă bani, să o scoată la vânzare, la licitaţie, să vedem câţi bani iau pe ea. Să vedem, dă cineva vreo 10.000 de pe ea? Nu dă nimeni nimic", a declarat Becali.

Patronul FC Steaua consideră că pentru a folosi sigla deţinută de clubul sportiv ar trebui să primească o sumă de bani şi nu invers. "Ei acum să-mi dea 10 la sută din vânzări mie, la Steaua adică, ca să pot să o pun pe piept ca să poată să vândă tricourile. Că suporterii nu cumpără tricourile alea. Bă, astea nu sunt ale echipei de fotbal, sunt ale echipei de handbal. O să le spun eu să nu cumprere, că nu sunt ale echipei de fotbal... nu are de ce să cumpere lumea, decât cei care iubesc handbalul sau voleiul, pentru că noi, la fotbal, nu folosim sigla aia. Dar, tu crezi că la Judecată, pe mine o să mă întrebe: «Ai fost ce, patron de fotbal; Balanţa în jos». Idolatrie este... crezi că mă mai interesează pe mine. Dar ce voi face, voi face nişte lucruri, chiar şi prin rugăciune ca să vedeţi că spiritul este mai tare decât materia şi voi lupta cu Europa ca să le fac pe plac suporterilor – asta voi face şi echipa va creşte. Toată lumea să ştie un lucru: unde nu sunt bani e greu de făcut rezultate şi performanţă", a mai spus finanţatorul stelist.

Juristul CSA Steaua, locotenent-colonel de justiţie Florin Talpan, a afirmat, vineri, că nu se va putea ajunge la o înţelegere cu FC Steaua Bucureşti, privind acordarea licenţei pentru folosirea mărcii de către gruparea de fotbal, atât timp cât aceasta acţionează în judecată CSA în diferite speţe.

Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

Contactat de MEDIAFAX, Florin Talpan a afirmat că o negociere privind acordarea licenţei poate avea loc doar după retragerea acţiunilor în justiţie formulate de către FCSB. "Ce-ar fi dacă v-aş da eu acum în judecată pentru nu ştiu ce motiv? Mai putem ajunge noi la o înţelegere, dacă eu am acţiune în instanţă împotriva dumneavoastră? Eu zic că nu. Este foarte urât din partea lor. Având în vedere faptul că ei ne atacă în procese, nu poate fi vorba de o înţelegere. Îşi retrag toate acţiunile care sunt şi poate ajungem la o negociere de zece la sută sau cât se va stabili în urma acelei evaluări. Nu poţi ca tu să ceri anularea mărcii notorii, cea cu care s-a câştigat CCE în 1986, pe care a purtat-o Gheorghe Hagi în 1987 la Supercupa Europei, sub care s-au câştigat atâtea medalii olimpice de către sportivii de la celelalte secţii. Oamenii aceştia au făcut acest brand notoriu în întreaga lume. Ne tot şicanăm din punct de vedere juridic pentru ca acest brand să scadă în valoare", a subliniat Talpan.

Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) a deschis această acţiune la Tribunalul Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

FCSB are în această speţă calitatea de reclamant, pârâţi fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (UM 02301) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Totodată, Fotbal Club Steaua Bucureşti a anunţat, la 16 martie, că a formulat o contestaţie în anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua Bucureşti, susţinând că Instanţa Supremă a pronunţat sentinţa în acest caz "cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă".

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici