Gigi Becali: Sandu e împărat pe banii mei, vreau curăţenie în fotbal

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, că este vinovat de faptul că membrii Comitetului Executiv au respins aducerea arbitrilor străini, afirmând că aceştia votează cum le spune şeful federaţiei, astfel că vrea curăţenie în fotbalul românesc.

192 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Sandu e împărat pe banii mei, vreau curăţenie în fotbal

Gigi Becali (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"Bag milioane în fotbal şi cer un lucru de nimic şi vine unul şi spune că suntem la mâna lui, că dacă vrea el face, dacă nu, nu face, pentru că el e împăratul, jupânul. Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Mititelu ca să se termine odată cu cloaca asta din fotbalul românesc. Mare lucru am cerut. Noi nici măcar pentru atâta lucru nu merităm respect?", a spus Becali la Digi Sport.

Gigi Becali a afirmat că după ce a aflat modul în care Comitetul Executiv al FRF a votat împotriva aducerii arbitrilor străini are impresia că îşi bate cineva joc de el. "Mi-a zis Vali Argăseală că au fost cinci voturi pentru, cinci împotrivă şi trei abţineri. Îmi venea să mă dau cu capul de pereţi. Nu vreau să mă îmbolnăvesc şi să-şi bată cineva joc de mine. Îţi cer cinci-şase arbitri din 90 de meciuri, iar Mircea Sandu spune că nu agreează şi vin papagalii ăia, măscăricii ăia, sclavii ăia şi votează după cum le spune «Naşu'». Ei au votat cum le-a spus «nenea Naşu'». L-am respectat întotdeauna la maxim, dar mă enervează când face lucruri strigătoare la cer. Nu o să-l respect la infinit dacă face astfel de lucruri la adresa noastră", a adăugat Becali.

Finanţatorul stelist a precizat că Steaua a cerut arbitri străini doar la meciurile cu Rapid, Dinamo, CFR şi FC Vaslui. "Steaua a cerut arbitri străini la patru meciuri, iar Rapid la unul, dar era meciul cu Steaua. Vaslui a cerut la un singur meci arbitri străini, la cel cu Steaua, Dinamo a cerut cu Steaua şi cu CFR. El arată că e împărat pe banii mei. Nu mai suport, vreau curăţenie în fotbal! E posibil atâta sfidare?", a explicat Becali.

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, că în cadrul acestei întruniri s-a pus problema aducerii arbitrilor străini la meciuri din Liga I, dar propunearea a fost respinsă.

"Problema arbitrilor străini s-a supus la vot, dar a fost respinsă", a spus Crăciunescu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se justifică aducerea unor brigăzi de arbitri din străinătate pentru meciurile din Liga I, dar pentru "o anumită linişte" în fotbalul românesc ar fi de acord cu acest lucru până la urmă.

"Arbitrajul din aceste cinci etape a fost şi cu bune şi cu rele, ca peste tot în lume. Din punctul meu de vedere, nu e necesar să aducem arbitri străini. Dacă însă vor solicita cluburile atunci va trebui să analizăm şi pentru a avea o anumită linişte să încercăm şi asta. O linişte a CCA şi a fotbalului nostru", a spus oficialul FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici