Gigi Becali spune că doar trei stadioane au aviz de funcţionare de la ISU

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că doar trei stadioane, Municipal din Drobeta Turnu Severin, Dr. Constantin Rădulescu din Cluj Napoca şi Dinamo din Bucureşti au autorizaţie de securitate la incendiu.

685 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali spune că doar trei stadioane au aviz de funcţionare de la ISU

Gigi Becali spune că doar trei stadioane au aviz de funcţionare de la ISU (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"ISU a răspuns că Primăria nu are autorizaţia necesară şi ISU nu ne lasă să jucăm, pentru că Primăria nu a luat aprobări. Jandarmii nu vin să păzească la meci. După ştiinţa mea doar două stadioane în România au aceste aprobări, CFR Cluj şi ăla de la Drobeta Turnu Severin, şi poate şi «miliţia» (n.r. - stadionul Dinamo) are. Dar cei de la Primărie nu au cerut aprobare, nu au ştampila. Eu am vrut să cumpăr şi la Chiajna", a afirmat Becali.

Becali nu a luat în calcul ca echipa sa să evolueze pe stadionul rivalei tradiţionale, Dinamo: "Nu puteam să jucăm pe Ştefan cel Mare niciodată. Orice, dar în Ştefan cel Mare şi Giuleşti nu se poate. Sunt rivali de viaţă. Cu CFR tepoţi bate, dar aici e vorba de simbol. Steau, Dinamo şi Rapid nu le poţi atinge. E o rivalitate de spirit".

Finanţatorul grupării FC Steaua este încrezător că în maximum 6 luni echipa va ajunge să evolueze din nou pe arena din Bulevardul Ghencea în partidele de pe teren propriu. "Ceea ce se întâmplă acum la Steaua are legătură cu ceea ce se schimbă acum în România. Eu cu acordul generalilor am făcut investiţii de 4-5 milioane de euro în Ghencea. Dacă m-aţi pus să fac investiţii, nu înseamnă că voi trebuie să daţi banii? Eu o să-i dau în judecată şi pe asta. Pentru că ei au aprobat să fac investiţiile. Nu au zis că le iau când vreau înapoi. Eu am făcut investiţii în contextul în care jucam acolo. Nu mai merge la infiti aşa. Eu trag la căruţa României şi voi staţi la şpiţuri. Eu îmi iubesc ţara şi vreau să trag la căruţa României. Dar acum o să fac plângeri penale. Unde este emblema? Ce faceţi cu emblema? Pentru ce faceţi mă rău? De ce nu-l lăsaţi pe Becali să facă investiţii la stadion şi îl lăsaţi în paragină? Lasă că vă prinde acum. Unde aţi fost cu coloană oficială de 1600 de ori? Până acum au zis că lasă că merge şi aşa. Uite că nu mai merge, 25 de ani stat toţi că merge şi aşa. Acum a venit tragedia asta şi poate se schimbă ceva. Dar acum o să vină guvern de tehnocraţi şi o să se schimbe. Eu cred că semnalul şi spiritul de dreptateşi încredere se va dispersa în toate instituţiile statului. Eu cred că în 4,5 sau 6 luni o să zică «gata»", a mai spus Becali.

Întrebat dacă mai speră la câştigarea titlului de campioană în acest sezon Becali a spus: "O să cumpăr 15-20 de jucători, doi sunt buni, nu? Şi asta acum în iarnă. Acum, dacă se pun lucrurile la punct, gata, o să trag cu putere. Dar nu o să mai cumpăr jucători străini în viaţa mea, m-am lecuit. Ce face Hagi e cel mai frumos lucru, el face pas cu pas. Dar el nu dă pentru câteva sute de mii, el ştie să vândă pe milioane. Eu aş vrea mai mulţi de la Viitorul, dar nu vreau să se speculeze".

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, vineri seară, pe site-ul oficial, că meciul Steaua - FC Botoşani, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii I, se va disputa la Cluj-Napoca, Arena Naţională neavând autorizaţie de securitate la incendiu.

Becali: Am vorbit cu ministrul Sănătăţii, dau câţi bani este nevoie pentru răniţi

 Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care a dat 70.000 de euro pentru transferul în străinătate al unuia dintre răniţii grav din clubul Colectiv, susţine că a vorbit cu ministrul Sănătăţii, căruia i-a transmis că este dispus să aloce orice sumă este necesară pentru a le ajuta pe victime.

Gigi Becali a donat 70.000 de euro pentru Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, care era internat în stare foarte gravă la Spitalul de Arşi şi urma să fie transportat la un spital din Israel. Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi spuneau că Daniel Ciobanu este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă. Sâmbătă dimineaţă, Daniel Ciobanu a decedat.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că este dispus să aloce şi alţi bani pentru a ajuta victimele din Colectiv, afirmând că ministrul Sănătăţii i-ar fi spus că va apela la el dacă va fi nevoie.

Becali a afirmat că s-a hotărât în 10 minute să doneze suma de 70.000 de euro.

"Din toată inima şi cu dragoste am dat acei bani, în 10 minute, pentru că spuneau că au nevoie repede. Îmi pare rău, Dumnezeu să-l ierte. Am vorbit cu ministrul Sănătăţii, a fost aici, şi mi-a spus că dacă va avea nevoie va apela, dar că au deocamdată tot ce trebuie. Ei au spus că plătesc tot. Acum să mă bag eu ca musca în lapte să spun că plătesc eu, nu are rost. Pentru mine nu contează niciun ban din lume când e vorba de o viaţă de om. (...) Eu dau oricâţi bani este nevoie. Ce vor face ei cu banii? Îi iau în cer? Pe mine m-a lecuit puşcăria. M-au mai sunat oameni şi le-am spus că ocâţi bani este nevoie, pentru orice, eu îi plătesc imediat. Eu nu aleg niciun caz. Nu contează numele, la mine nu e cu pile. Oricine vine, eu ajut, nu contează că e prieten cu fata mea sau oricine. Dau oricât, pentru că aşa a vrut Dumnezeu să am. Şi vreau să scap de povara bogăţiei. Ca să scap de povara bogăţiei o să fac un mare spital. Cu ministrul am vorbit aici şi mi-a spus «domnule Becali, nu avem nevoie. Dacă avem nevoie cumva, chestiune de procedură, plăţi ceva repede în străinătate». Pentru că le ia şi două zile la Guvern aprobarea. Acum primul ministru nu poate da Ordonanţă de Urgenţă, doar Hotărâre de Guvern. Mi-a zis că «apelez la dumneavoastră şi după aia vă dăm banii». I-am zis că pun 2-3 milioane în cont, dar mi-a zis că nu e nevoie", a declarat Becali.

Omul de afaceri a maai spus însă că nu vrea să se substituie statului în această problemă: "Eu nu vreau să mă apuc acum să dau bani, să-mi fac duşmani. Să spună că eu mă substitui statului şi Guvernului. Pentru ce să-mi fac duşmănii? Nu vreau să se interpreteze să se spună că ăsta se dă mare. Nu mă dau mare, jur".

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 39, după ce alte şapte victime au decedat sâmbătă - cinci în spitale din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici