Gigi Corsicanu rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane

Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gigi Corsicanu, rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane, Judecătoria Sectorului 6 respingând vineri ca neîntemeiată contestaţia acestuia la sancţiunile Jandarmeriei în urma incidentului de la meciul Rapid-Dinamo, la sfârşitul lunii august.

1095 afișări
Imaginea articolului Gigi Corsicanu rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane

Gigi Corsicanu rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadion (Imagine: Mediafax Foto)

Judecătoria Sectorului 6 a dezbătut, săptămâna trecută, plângerea formulată de Gheorghe Răducan, cunoscut sub numele de Gigi Corsicanu, împotriva unui proces-verbal al Jandarmeriei. Acesta a fost sancţionat de jandarmi în 24 august, primind interdicţie de a intra pe stadioane pe o perioadă de doi ani şi o amendă de 1.250 de lei.

Avocatul lui Gigi Corsicanu a solicitat instanţei admiterea probelor cu înscrisuri şi pe cea cu martori.

Reprezentantul Jandarmeriei a solicitat admiterea probei video, instanţei fiindu-i înmânat un CD cu înregistrarea momentului în care Corsicanu ar fi pătruns ilegal pe teren şi a adresat injurii fanilor echipei Dinamo prezenţi, în 24 august, pe stadionul Giuleşti, la meciul cu echipa Rapid.

Instanţa a admis toate solicitările după care a audiat martorii propuşi de Corsicanu.

Primul martor, Nicolae Manea, administrator delegat al FC Rapid, a declarat în faţa instanţei că îl cunoaşte pe Gheorghe Răducan de când acesta era mic şi că este un împătimit al echipei.

"Lucrez pentru Rapid, iar actualmente sunt antrenor interimar. Îl ştiu (pe Gheorghe Răducan - n.r) de când jucam fotbal. El era micuţ, ştiu că venea cu părinţii lui la stadion, practic a crescut cu echipa Rapid", a explicat Nicolae Manea în faţa judecătorului.

Acesta a mai spus că înainte de meci a discutat cu Gigi Corsicanu pe peluza din spatele porţii. "Înainte de meci discutam cu Gigi (Gheorghe Răducan - n.r) pe peluza din spatele porţii, exact în zona în care galeria dinamovistă venea la meci", a precizat Nicolae Manea.

El a mărturisit că după ce fanii echipei Dinamo au început să le adreseze cuvinte jignitoarea, el a fost singurul care a arătat semne obscene galeriei Dinamo şi nicidecum Gigi Corsicanu. "El nu le-a adresat nicio vorbă şi niciun semn obscen. Singurul care a făcut semne obscene am fost eu atunci când galeria dinamovistă a început să strige «ţiganii, ţiganii» şi alte înjurături", a precizat Manea.

Manea a mai arătat că discuţia purtată de el cu Gheorghe Răducan înaintea începerii meciului s-a derulat în afara gazonului şi că acesta din urmă a fost premiat în trecut chiar de Federaţia Română de Fotbal (FRF) cu trofeul Fair Play.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici