Gino Iorgulescu şi-a depus candidatura la preşedinţia LPF

Fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, şi-a depus luni candidatura la preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), alegerile fiind programate la 14 noiembrie.

281 afișări
Imaginea articolului Gino Iorgulescu şi-a depus candidatura la preşedinţia LPF

Gino Iorgulescu (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"A fost o surpriză pentru toată lumea pentru că am reuşit să-mi depun candidatura. În statut se menţionează ca termen de depunere 15 zile, dar nu se specifică expres zile lucrătoare. Şi în astfel de condiţii m-am încadrat în termen. Mi-am depus candidatura, nu am mai avut nevoie de o derogare de la domnul Dragomir. Acum, dacă dânsul va câştiga alegerile, măcar va câştiga împotriva unui candidat, pentru că nu putea să participe singur şi să fie pe locul doi", a declarat Iorgulescu.

El a menţionat că a decis să candideze la această funcţie deoarece consideră că "trebuie să mai facă ceva în fotbal": "Iar cel mai mare lucru care mă deranjează şi trebuie să-l fac este recredibilizarea fotbalului. Lumea a început să nu mai aibă încredere şi să vină la stadion şi trebuie făcut ceva. Trebuie să aibă loc o schimbare şi la FRF şi la LPF, peste tot", a precizat Gino Iorgulescu.

Candidat propus de clubul Ceahlăul Piatra Neamţ, fostul oficial al grupării FC Naţional susţine că există o nemulţumire generală la adresa actualei conduceri a LPF. "Eu simt o nemulţumire totală, şi din partea cluburilor, şi din partea spectatorilor şi a presei. Nu ştiam data alegerilor, am aflat atunci când şi-a depus candidatura domnul Dragomir. Pe mine m-a propus clubul Ceahlăul Piatra Neamţ. Deocamdată nu am vorbit cu cluburile, acum încerc să îmi fac şi eu puţin lobby şi să vedem ce se întâmplă. O să văd ce strategie îmi fac. Eu nu mai am prietenii, pe mulţi nici nu îi mai cunosc de la cluburi pentru că sunt echipe noi, conduceri noi. Eu cunosc doar câţiva preşedinţi foarte bine", a menţionat fostul preşedinte de club.

Printre schimbările pe care le va propune în cazul în care va câştiga alegerile se numără şi modificarea statutului astfel încât o persoană să nu aibă dreptul decât la trei mandate în funcţia de preşedinte al LPF. "În programul meu este şi regula cu trei mandate. Nu trebuie să mai ajungem în situaţia de acum (n.r. - Dumitru Dragomir este preşedinte din anul 1996). Dacă un preşedinte de stat stă doar trei mandate, nu se poate şi la LPF un preşedinte să stea maxim trei? Dar astea sunt propuneri, nu o să le pot face singur. Oricum, mă gândesc şi la o organigramă mai actuală", a spus Iogulescu.

El a menţionat că Dumitru Dragomir nu a fost deranjat de faptul că îl va avea contracandidat la alegerile pentru şefia LPF. "Dragomir nu mi-a spus nimic, am dat mâna, ne-am urat succes unul celuilalt. S-a purtat civilizat, eu la fel. Nu s-a arătat deranjat de candidatura mea. Noi am mai candidat odată, atunci a câştigat dânsul. Ne cunoaştem foarte bine, acum să vedem ce se va întâmpla. Eu vreau să îl înving, dar nu tot ce doreşti se şi întâmplă", a precizat Iorgulescu.

Gino Iorgulescu a încercat şi vineri să-şi depună candidatura, însă actualul şef al ligii, Dumitru Dragomir, a precizat că, potrivit statututlui, termenul limită pentru depunerea candidaturilor a expirat. Dragomir a declarat că se puteau depune candidaturi pentru preşedinţia LPF cu 15 zile lucrătoare înaintea datei alegerilor, stabilită la 14 noiembrie, adică în 24 octombrie (joi).

Dumitru Dragomir şi-a anunţat oficial, miercurea trecută, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, o nouă candidatură la preşedinţia LPF, alegerile fiind programate în cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie.

Dragomir a fost reales la 16 noiembrie 2009 în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. El este preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat pe Iorgulescu, şi în noiembrie 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici