Giovanni Lapentti: Terenul este foarte lent şi influenţează meciurile

Jucătorul ecuadorian Giovanni Lapentti a declarat, vineri, că terenul pe care se joacă partidele din întâlnirea România - Ecuador, din barajul de calificare în Grupa Mondială a Cupei Davis, influenţează evoluţia jucătorilor, deoarece este o suprafaţă de joc foarte lentă.

10 afișări
Imaginea articolului Giovanni Lapentti: Terenul este foarte lent şi influenţează meciurile

Giovanni Lapentti: Terenul este foarte lent şi influenţează meciurile (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"La începutul setului al treilea, din meciul cu Adrian Ungur, mi-am pierdut concentrarea şi prospeţimea. Faptul că nu am mai putut să mă concentrez prea bine a fost cea mai mare greşeală a mea. De asemenea, în primul game al setului al patrulea am avut o şansă foarte mare, când am avut minge de break, însă nu am reuşit să câştig, iar adversarul meu mi-a luat break-ul în game-ul următor. Cred că acolo a fost cel mai important moment al meciului. Cred că terenul influenţează foarte mult meciurile, pentru că este o suprafaţă foarte lentă, mai ales după ora 16.00. Cred că şi acest lucru a contat la căderea mea, pentru că după două ore de joc, condiţiile s-au schimbat, iar mingile nu mai săreau la fel ca înainte", a spus Giovanni Lapentti.

Jucătorul ecuadorian a precizat că speră să-şi revină după meciul cu Adrian Ungur, care a durat peste patru ore, şi să poată evolua fără probleme în meciul de dublu.

"Dacă vorbim despre un meci împotriva României, este clar că un meci nu poate dura mai puţin de patru ore. Aşa a fost şi acum câţiva ani. Sunt obişnuit. A fost un meci foarte dificil, dar sper să-mi revin până mâine şi să pot juca fără probleme la meciul de dublu", a adăugat ecuadorianul.

Chiar dacă a fost foarte nervos la finalul întâlnirii cu Adrian Ungur, la conferinţa de presă acesta a fost bine-dispus şi a glumit pe seama grupului de copii din tribune, care i-au încurajat pe români.

"Mi-a plăcut foarte mult atmosfera din tribune. Chiar dacă nu a fost multă lume, parcă a fost mai frumoasă decât la întâlnirea precedentă, din Ecuador. A fost un grup de copii care scandau încontinuu «România, România!» şi aveau efectul unor vuvuzele asupra mea. Cred că o să-i visez toată noaptea", a spus Lapentti.

România conduce Ecuadorul cu scorul de 2-0, în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis, care se desfăşoară la Centrul Naţional de Tenis, după ce Adrian Ungur (locul 130 ATP) l-a învins, vineri, cu scorul de 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1, pe Giovanni Lapentti (locul 283 ATP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici