Glasgow Rangers, aproape de excluderea din prima ligă

Patru cluburi, Inverness, Hibernian, Hearts şi Dundee, au anunţat că vor vota împotriva posibilităţii ca Glasgow Rangers să evolueze în sezonul viitor în prima ligă, astfel că echipa la care evoluează Dorin Goian ar urma să fie retrogradată în cazul în care încă o grupare ia aceeaşi decizie.

269 afișări
Imaginea articolului Glasgow Rangers, aproape de excluderea din prima ligă

Glasgow Rangers, aproape de excluderea din prima ligă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rangers, club aflat în faliment, are nevoie de cel puţin opt voturi din 12 în adunarea generală a primei ligi pentru a putea transfera patrimoniul şi palmaresul clubului pe o nouă societate, în scopul de a continua în elita fotbalului scoţian.

Potrivit BBC, preşedintele clubului Iverness, Kenny Cameron, a declarat că gruparea pe care o reprezintă ar fi într-o "poziţie nesusţinută" în cazul în care ar ignora dorinţa propriilor suporteri. Anterior, el precizase că Iverness îşi va anunţa decizia după ce îşi va consulta suporterii.

"Am ascultat părerea clienţilor noştri şi am decis", a spus Cameron.

Preşedintele clubului Hibernian, Rod Petrie, afirmase că integritatea competiţiei trebuie pusă mai presus de interesele financiare.

Duminică, Hibernian a emis un comunicat, precizând că "după o întâlnire a consiliului de conducere, clubul va vota împotriva transferului patrimoniului grupării Rangers", în cadrul adunării Scottish Premier League.

"Aceasta reafirmă viziunea noastră, potrivit căreia integritatea sportivă a SPL este de maximă importanţă. Consiliul de conducere al clubului a fost conştient, în luarea deciziei, de faptul că Hibernian - precum şi alte cluburi - va suferi pierderi financiare colaterale în aceste momente de incertitudine şi de grave dificultăţi economice", se mai arată în comunicatul citat.

Hearts of Midlothian a fost primul club care a anunţat că nu va vota în favoarea celor de la Rangers, înainte ca preşedintele grupării Dundee United, Steven Thomson, să facă acelaşi lucru, după o întâlnire cu suporterii.

Duminică, un purtător de cuvânt al celor de la Aberdeen a declarat pentru BBC că gruparea va vota împotrivă, dar preşedintele Stewart Milne a dezminţit imediat, precizând într-un comunicat că nu a fost luată încă o decizie.

Adunarea Generală a SPL în care se va vota soarta clubului Rangers este programată joi.

Glasgow Rangers nu figurează în calendarul campionatului Scoţiei, ediţia 2012-2013. Fiscul britanic se află într-un litigiu cu clubul scoţian pentru recuperarea sumei de aproape 75 de milioane de lire sterline (93,5 milioane de euro), potrivit presei engleze, şi a respins un plan de rambursare parţială a datoriilor, elaborat de consorţiul de firme deţinut de omul de afaceri Charles Green.

Green, fost preşedintele al clubului Sheffield United, a fost nevoit să creeze o nouă societate pentru ca echipa să supravieţuiască, dar pentru menţinerea formaţiei în elita fotbalului scoţian este necesar acordul cluburilor din Scottish Premier League. Însă Rangers va fi exclusă din competiţiile europene pentru trei ani.

În programul pentru sezonul viitor, în locul formaţiei lui Goian este trecut "Club 12". Pentru a putea evolua în campionat, Rangers are nevoie de acceptul a cel puţin şapte din celelalte 11 grupări pentru a putea efectua transferul patrimoniului clubului de pe societatea falimentară pe cea nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici