Glasgow Rangers nu va face apel la decizia UEFA

Preşedintele executiv al clubului Glasgow Rangers, Martin Bain, a anunţat că gruparea scoţiană nu va contesta decizia UEFA, care a amendat-o cu suma de 20.000 de euro, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Unirea Urziceni, din Liga Campionilor, informează site-ul oficial al echipei din Glasgow.

12 afișări
Imaginea articolului Glasgow Rangers nu va face apel la decizia UEFA

Glasgow Rangers nu va face apel la decizia UEFA (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este extrem de dezamăgitor atât pentru Rangers câ şi pentru marea majoritate a suporterilor noştri faptul că clubul a primit o amendă de 18.000 de lire sterline de la UEFA şi suferă consecinţele acţiunilor celor care au fost implicaţi în incidente la Bucureşti. Comportamentul imbecil al acestor indivizi a fost inacceptabil. Nu vom face apel la decizia de astăzi (n.r. - de joi). Este frustrant în special având în vedere faptul că multe persoane de la acest club muncesc din greu pentru a se asigura că suporterii care fac deplasări pentru a susţine echipa sunt în siguranţă şi se pot bucura de meciuri. Grupurile oficiale de suporteri au încercat să încurajeze comportamentul sportiv în rândul fanilor. Totuşi, eforturile lor sunt subminate de persoane care spun că sunt fani ai echipei Rangers dar îşi văd doar de interesele proprii. Nu vrem astfel de oameni la meciurile noastre", a precizat Bain.

Martin Bain apreciază faptul că delegatul UEFA la meciul de la Bucureşti a notat în raportul său că suporterii scoţieni au avut, majoritatea, un comportament satisfăcător, excepţie făcând cei implicaţi în incidente.

"Pe Ibrox, depunem eforturi mari pentru a asigura un mediu sigur pentru spectatori şi am primit felicitări pentru organizare din partea mai multor autorităţi din fotbal şi a cluburilor vizitatoare. Este rezonabil să ne aşteptăm ca măsuri de securitate adecvate să fie puse la punct când o echipă ca a noastră joacă în deplasare. Regretabil, dar nu a fost aşa în România. Mulţi dintre fanii noştri care fac deplasări în mod regulat cu echipa şi nu au fost implicaţi în incidente, săptămâna trecută, au descris condiţiile şi felul în care au fost trataţi la stadion ca fiind cel mai rău din ceea ce au trăit în Europa, iar acest lucru a dus la o atmosferă foarte ostilă şi tensionată în incinta şi în afara arenei. Clubul va lua în considerare implicaţiile deciziei UEFA şi va avea o discuţie cu reprezentanţii suporterilor", mai spune Bain.

Clubul Unirea Urziceni a fost amendat, joi, de UEFA cu 8.000 de euro, pentru deficienţe de organizare la meciul cu Glasgow Rangers, din etapa a patra a grupei G a Ligii Campionilor, în timp ce gruparea scoţiană a fost amendată cu 20.000 de euro. Gruparea Glasgow Rangers, pe lângă amenda de 20.000 de euro, este obligată să plătească pagubele provocate în stadionul Steaua, ca urmare a comportamentului neadecvat al fanilor scoţieni.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, la 4 noiembrie, pe Stadionul Steaua, în faţa formaţiei Glasgow Rangers, în runda a patra a grupei G a Ligii Campionilor. La pauza partidei, între fanii scoţieni şi stewarzi a izbucnit un conflict, suporterii scoţieni aruncând cu scaune în direcţia forţelor de ordine. După câteva minute, stewarzii au reuşit să-i calmeze pe susţinătorii echipei scoţiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici