Glasgow Rangers şi Celtic Glasgow nu au fost acceptate în Premier League

Cluburile engleze de fotbal au respins propunerea ca grupările din Glasgow, Celtic şi Rangers, să evolueze în campionatul Angliei, a anunţat, joi, Premier League, organismul care gestionează activitatea grupărilor din prima ligă engleză.

45 afișări
Imaginea articolului Glasgow Rangers şi Celtic Glasgow nu au fost acceptate în Premier League

Stadionul Ibrox din Glasgow (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grupările engleze consideră că acceptarea celor două echipe scoţiene în campionatul Angliei, sub orice formă ar fi, nu este nici de dorit, nici viabilă", se arată într-un comunicat al Premier League.

Cele două cluburi din Glasgow, care se plâng că Scoţia este "o piaţă prea mică", şi-au manifestat dorinţa de a fi incluse într-o competiţie engleză. Oficialii celor două grupări se gândesc şi la crearea unei "Ligi atlantice", împreună cu grupări din Olanda şi Belgia.

Anunţul făcut de Premier League intervine în ziua în care Glasgow Rangers, adversara Unirii Urziceni în Liga Campionilor, a anunţat rezultate financiare slabe, clubul având o datorie de 34 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 50 la sută în raport cu exerciţiul precedent.

Includerea celor două grupări scoţiene într-o competiţie engleză a fost menţionată în mai multe rânduri, în ultimii ani, însă până în prezent nu s-a concretizat niciun fel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici