Gloria Bistriţa - Dinamo Bucureşti, scor 3-2, în Liga I

Formaţia Dinamo Bucureşti a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 2-3 (2-2), partida susţinută, în deplasare, în compania echipei Gloria Bistriţa, în etapa a XXVIII-a a Ligii I, suferind prima înfrângere din acest retur de campionat.

41 afișări
Imaginea articolului Gloria Bistriţa - Dinamo Bucureşti, scor 3-2, în Liga I

Gloria Bistriţa - Dinamo Bucureşti, scor 3-2, în Liga I (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

Golurile gazdelor au fost semnate de Moraes '23, '88 şi Vali Năstase, în timp ce reuşitele oaspeţilor au fost marcate de Niculescu '12 şi Andrei Cristea '32 (penalti).

În minutul 12, atacatul oaspeţilor Marius Niculae a primit o pasă în interiorul careului gazdelor şi i-a pasat cu capul lui Claudiu Niculescu, care a marcat cu un şut din demi-voleu de la opt metri.

În minutul 23, mijlocaşul Gloriei, Ciprian Petre, a prins un şut de pe parte dreaptă care a fost respins în lateral de portarul oaspeţilor, Cristian Munteanu, însă balonul a ajuns la Ribeiro Moraes care a marcat de la cinci metri în poarta goală.

În minutul 32, atacantul dinamovist Andrei Cristea a transformat cu siguranţă o lovitură de la 11 metri obţinută de oaspeţi în urma unui fault în careului gazdelor făcut de Latovlevici asupra mijlocaşului Torje.

În minutul 45, mijlocaşul gazdelor Băjenaru a executat o lovitura liberă în interiorul careului oaspeţilor, iar balonul a depăşit apărarea dinamovistă şi a ajuns la Valentin Năstase care a înscris cu un şut, de la patru metri, pe lângă portarul Munteanu.

În minutul 88, o lovitura liberă a mijlocaşului gazdelor Băjenaru a ajuns în interiorul careului dinamovist, iar în urma unei faze confuze Moraes reuşeşte, din trei metri, să trimită mingea în poartă, balonul atingându-l şi pe fundaşul oaspeţilor Molinero.

Gloria Bistriţa: 22. Albuţ - 20. Homei, 4. V. Năstase, 18. Frăsinescu, 15. Latovlevici - 28. D. Matei, 6. A. Mureşan - 24. Hora, 30. Băjenaru, 2. C. Petre (9. S. Keita '70, 7. Coroian '81) - 10. Moraes (11. Ze Rui '90+2). Antrenor: Marius Şumudică. Director tehnic: Remus Vlad.

Dinamo Bucureşti: 1. Cr. Munteanu - 14. Molinero, 25. Scarlatache, 4. Moţi, 3. Pulhac - 17. An. Cristea, 5. D. Kone, 6. L. Rus, 22. Torje - 9. M. Niculae, 99. Cl. Niculescu (2. Diabate '74). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonaşe galbene: Frăsinescu '76 / C. Munteanu '35, An. Cristea '57.

Arbitri: Sebastian Colţescu (central) - Ionel Popa, Cătălin Savu (asistenţi) - Florin Ghimbăşan (rezervă)

Observatori: Mircea Cezar Ionescu, Valeriu Ioniţă. Supervizor: Nicolae Pantea

La meciul de la Bistriţa au asistat aproximativ 5.000 de spectatori. Echipa oaspete a fost susţinută de o galerie formată din circa 100 de persoane.

Gloria Bistriţa a disputat sâmbătă, contra echipei Dinamo, meciul cu numărul 650 în Liga I. Gloria a promovat în prima divizie din 1990.

Jucătorul bistriţean Cristian Coroian a bifat cu Dinamo meciul 350 în Liga I. Din totalul de jocuri disputate în primul eşalon, Coroian a jucat 257 pentru echipa bistriţeană. Cristian Coroian este golgheterul Gloriei în Liga I, având 60 de goluri în tricoul alb-albastru din totalul de 83 înscrise în prima divizie.

Gloria Bistriţa nu a putut conta în acest meci pe fundaşii Mădălin Ciucă şi Gabriel Velcovici, suspendaţi, în timp ce Dinamo a avut numeroase indisponibilităţi: Emilian Dolha, Dragoş Grigore, Lucian Goian (accidentaţi), Ousmane N'Doye, Florin Bratu (trimişi la echipa a doua), Adrian Cristea, Ianis Zicu, Andrei Mărgăritescu, Marius Alexe, Gabriel Boştină (au părăsit lotul). Pentru acest meci au fost chemaţi de la echipa a doua a FC Dinamo jucătorii Vojislav Vranjkovici, Martin Zivny, Cristian Daminuţă, Cornel Predescu şi Lucian Todea.

Înaintea partidei s-a ţinut un minut de reculegere în memoria preşedintelui şi a unor membri ai guvernului Poloniei, decedaţi într-un tragic accident aviatic sâmbăta trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici