Grigoraş: Nu sunt naţionalist, dar nu mai vreau jucători străini

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraş, a declarat, miercuri, că, deşi nu este naţionalist, refuză să mai facă experienţe cu jucători străini, considerând că fotbaliştii care vin în Liga I din alte ţări sunt mai slabi valoric decât cei români.

21 afișări
Imaginea articolului Grigoraş: Nu sunt naţionalist, dar nu mai vreau jucători străini

Grigoraş: Nu sunt naţionalist, dar nu mai vreau jucători străini (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu vreau nici un jucător străin. Doar dacă e vorba de un jucător de naţională cu 10-15 goluri marcate şi care mă dă peste cap şi atunci nu-l pot refuza. Nu am nimic cu ei, nu sunt naţionalist, dar vreau să văd şi eu câţi jucători români mai vând în străinătate pleiada de impresari din România. Exceptând fraţii Becali, câţi jucători români au vândut în străinătate aceşti impresari apăruţi peste noapte? Se vede câte zeci de jucători încearcă să aducă în campionatul românesc. De ce? Noi nu avem jucători tineri români mai buni decât cei aduşi de afară? Brazilienii sunt super tehnici şi nemţii sunt tenace, iar sârbii foarte bătăioşi, dar românii ce au?", a spus Grigoraş, referitor la numeroasele oferte cu jucători străini care vin pe adresa clubului gorjean.

Grigoraş este de părere că achiziţionarea unui jucător străin este riscantă, deoarece nu se pot obţine prea multe informaţii despre acesta înaintea transferului.

"Dacă e jucător român ai mai multe posibilităţi de a te interesa de caracterul lui, de modul lui de a se antrena, de jocurile lui. Normal e să te interesezi de toate aceste aspecte când vrei să-l iei. Dar în cazul celor străini e mai greu, pentru că în afară de unele DVD-uri şi nişte pălăvrăgeli ale unor impresari care îi fac «Maradona» sau «Messi», nu-i cunoaştem absolut deloc. Şi de cele mai multe ori pe mulţi dintre ei îi aduci să fie cel puţin peste media echipei, dar după câteva luni de zile îţi dai seama că te-ai înşelat", a explicat Petre Grigoraş.

Pandurii Târgu Jiu este una dintre echipele care a transferat cei mai mulţi străini în ultimii trei ani, în iarna anului 2007 achiziţionând 11 jucători din Portugalia. Dintre aceştia, foarte puţini au confirmat, excepţiile numindu-se Cardoso şi Mingote, care au rezistat mai bine de trei ani în lot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici