"Grupa morţii" - PSG, Newcastle şi Milan rămân în cursă. Francezii salvează dramatic un punct

La tragerea la sorţi a Ligii Campionilor, Grupa F a părut cea mai strânsă, fapt demonstrat de situaţia actuală a clasamentului, în care francezi de la Paris St Germain încă deţin controlul propriului destin, dar nu pe deplin.Cu o etapă rămasă de jucat, toate echipele mai au şanse de calificare.

407 afișări
Imaginea articolului "Grupa morţii" - PSG, Newcastle şi Milan rămân în cursă. Francezii salvează dramatic un punct

"Grupa morţii" - PSG, Newcastle şi Milan rămân în cursă. Francezii salvează dramatic un punct

Managerul Luis Enrique a răsuflat uşurat marţi, când Kylian Mbappe a marcat din penalty în al optulea minut suplimentar de joc, pentru a obţine o remiză 1-1, pe teren propriu cu Newcastle United, care a fost la un pas de o dublă memorabilă.

Vizitatorii au apărat cu disperare avantajul dat de atacantul suedez Alexander Isak la jumătatea primei reprize, dar au primit o lovitură oarecum nedreaptă atunci când Tino Livramento a fost penalizat pentru că a atins cu mâna o pasă a lui Ousmane Dembele care i-a ricoşat în pieptul şi i-a atins involuntar cotul.

Mbappe a înscris din penalty pentru a obţine un punct care o menţine pe PSG pe locul doi cu şapte puncte, la trei în spatele Borussiei Dortmund, deja calificată, pe care o înfruntă în ultimul meci din grupă.

PSG, care a ajuns în optimi de finală cel puţin în ultimele 11 sezoane, ştie că doar o victorie la Dortmund îi va garanta un loc în optimi, dar complexitatea grupei poate de asemenea face să obţină calificarea şi cu o înfrângere.

Newcastle trebuie să învingă în ultimul meci pe Milan, de şapte ori campioană europeană, şi să spere ca PSG să nu câştige dacă vrea să prindă locul doi, în timp ce Milan ar putea ajunge totuşi în optimi şi cu o victorie pe St James' Park.

"Cel mai important lucru este să ne concentrăm pe noi înşine. Dacă vom câştiga, vom termina pe primul loc, dar chiar dacă pierdem, putem trece în faza următoare", a declarat Luis Enrique, a cărui echipă a pierdut cu 4-1 în deplasare la Newcastle. "Este atât de complicat, dar sper să ne uşurăm situaţia dacă vom câştiga împotriva lui Dortmund".

Marţi, echipa sa a avut 31 de tentative de gol împotriva lui Newcastle, dar a ratat nenumărate ocazii. "Cred că am meritat să câştigăm, ne-am creat multe ocazii clare dar, uneori, a fost dificil să introducem mingea", a spus spaniolul.

Newcastle a venit pe Parc des Princes cu o listă lungă de accidentări, dar înlocuitorii şi-au făcut datoria, ieşind în evidenţă portarul Nick Pope şi mijlocaşul de 17 ani Lewis Miley, al treilea cel mai tânăr jucător englez care a început în Liga Campionilor şi ghinionistul fundaş stânga Livramento, un alt tânăr englez.

"Suntem încă în joc. Acesta este un alt lucru pe care nu trebuie să-l uităm. Puteam foarte uşor să venim aici şi să nu mai fim în competiţie. Noi încă mai credem. ", a spus antrenorul oaspeţilor, Eddie Howe. "

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici