Gruparea FC Universitatea Craiova a fost evacuată din Complexul Sportiv Ion Oblemenco

Gruparea FC Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, a fost evacuată, marţi, din Complexul Sportiv Ion Oblemenco, biroul executorului judecătoresc Moraru şi Asociaţii punând în executare o sentinţă a Judecătoriei Craiova din 15 septembrie 2013.

353 afișări
Imaginea articolului Gruparea FC Universitatea Craiova a fost evacuată din Complexul Sportiv Ion Oblemenco

Gruparea FC Universitatea Craiova a fost evacuată din Complexul Sportiv Ion Oblemenco (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Conducerea FC Universitatea Craiova susţine într-un comunicat postat pe site-ul său oficial că evacuarea este ilegală şi acuză executorul judecătoresc de abuz.

"Astăzi, biroul executorului judecătoresc Moraru şi Asociaţii, a pus în executare o sentinţă a Judecătoriei Craiova din 15 septrembrie 2013, sentinţă în urma căreia instanţa Judecătoriei Craiova a hotărât evacuarea Fotbal Club Universitatea Craiova din Complexul Sportiv «Ion Oblemenco». Ulterior acestei sentinţe, prin Deciza numărul 23 a Tribunalului Dolj, din 15 octombrie 2013, Fotbal Club Universitatea Craiova S.A. a fost reintegrată în Complexul Sportiv «Ion Oblemenco», până la soluţionarea irevocabilă a litigiilor cu privire la investiţiile de modernizare făcute de club. Aceste litigii se află în fază incipientă pe rolul Judecătoriei Craiova. Prin urmare, sentinţa Judecătoriei Craiova care a făcut obiectul evacuării de astăzi este caducă, fără a mai putea produce vreun efect legal. Cu toate acestea, executorul judecătoresc din cadrul biroului Moraru şi Asociaţii, sfidând legea, a pus în excutare o sentinţă nulă, deşi cunoaştea foarte bine că FC U Craiova deţine un titlu valabil dat de Tribunalul Dolj", se menţionează în comunicatul citat.

Oficialii grupării oltene afirmă că acţiunea de marţi a fost plănuită pentru ca evacuarea să nu poată fi contestată în regim de urgenţă. "Reaua credinţă a biroului Moraru şi Asociaţii este vădită şi prin prisma faptului că a notificat punerea în executare a sentinţei Judecătoriei Craiova, chiar în ultima zi lucrătoate a anului, respectiv 24 decembrie. În acest fel făcând imposibilă contestarea în regim de urgenţă a intenţiei de evacuare deoarece, după cum se cunoaşte, instanţele de judecată nu mai ţin şedinţe de judecată până la 13 ianuarie. Datorită acestei situaţii U Craiova S.A. nu a avut la dispoziţie calea accesului la justiţie în termenul oportun pentru a împiedica această evacuare abuzivă", se arată în comunicat.

FC Universitatea Craiova consideră evacuarea s-a făcut prin săvârşirea mai multor infracţiuni, iar miercuri va înainta o plângere penală împotriva persoanelor responsabile pentru "abuz în servciu şi complicitate la abuz în servicu în cadrul dosarului penal numărul 218/2013 aflat pe rolul DNA". Totodată, gruparea condusă de Mititelu va solicita reîntoarcerea executării la Judecătoria Craiova.

Conducerea clubului oltean încheie comunicatul aducând din nou acuze primarului Olguţa Vasilescu. "Fotbal Club Universitatea Craiova transmite tuturor suporterilor şi simpatizanţilor că toate aceste acte abuzive iniţiate în mod repetat de Olguţa Vasilescu şi grupul mafiot pe care îl coordonează nu ne abat de la planul nostru de continuare a activităţii clubului Universitatea Craiova şi a face tot ce este posibil ca la finele acestui campionat echipa să revină în primul eşalon al fotbalului românesc. Faptele şi acţiunile Olguţei Vasilescu şi ale acoliţilor ei vor primi răspuns în curând de la justiţie", se mai precizează în comunicat.

Gruparea FC Universitatea Craiova, care activează în prezent în Liga a II-a, este evacuată pentru a doua oară în ultimele şapte luni din Complexul Sportiv Ion Oblemenco. La 27 iunie 2013, Adrian Mititelu a fost evacuat de autorităţile locale din complexul Ion Oblemenco, dar acesta a revenit la 25 noiembrie după ce un executor judecătoresc a pus în aplicare o decizie a Tribunalului Dolj, într-un litigiu deschis de patron împotriva primăriei oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici