Guardiola: A fost un meci incredibil, am meritat victoria

Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Josep Guardiola, a declarat vineri seară, după câştigarea Supercupei Europei, că meciul cu Chelsea Londra a fost incredibil şi că bavarezii au meritat victoria, menţionând că îi dedică acest succes predecesorului său, Jupp Heynckes.

253 afișări
Imaginea articolului Guardiola: A fost un meci incredibil, am meritat victoria

Josep Guardiola (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În primul rând îi mulţumesc lui Jupp Heynckes pentru că mi-a oferit oportunitatea de a fi aici în această seară. Am ajuns aici datorită muncii sale şi acest trofeu îi este dedicat lui. A fost un meci incredibil, cu prelungiri şi lovituri de departajare. A fost o finală incredibilă, indiferent de deznodământ. Am câştigat şi suntem fericiţi. A câştigat echipa mai bună. Am avut multe ocazii de a înscrie, pentru că am atacat bine. Chelsea este o adversară dificilă, deoarece are multă experienţă, cu jucători ca Petr Cech, Cole, Terry, Ramires şi Lampard în componenţă. Toţi au jucat numeroase finale şi sunt fotbalişti experimentaţi. Faptul că am putut să ne creăm atât de multe ocazii arată calitatea noastră şi faptul că am meritat victoria. Toţi jucătorii mei sunt buni. Toni Kroos este un fotbalist excepţional şi poate juca oriunde în lume. Lahm este cel mai inteligent jucător pe care l-am antrenat vreodată. Provocarea de a-l antrena mă face fericit să fiu aici. Lahm este la alt nivel", a spus Guardiola, informează uefa.com.

Echipa germană Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, a învins, vineri seară, la Praga, cu scorul de 7-6 după loviturile de departajare, formaţia engleză Chelsea Londra, şi a câştigat pentru a prima dată Supercupa Europei.

La finalul prelungirilor, scorul era 2-2, golurile fiind înscrise de Ribery '47 şi Javi Martinez '120 +1 pentru Bayern, respectiv Torres '8 şi Hazard '93 pentru Chelsea, câştigătoarea Ligii Europa în sezonul 2012/2013.

La loviturile de departajare, pentru Bayern au înscris Alaba, Kroos, Lahm, Ribery şi Shaqiri. Pentru Chelsea au înscris David Luiz, Oscar, Lampard, A. Cole iar Lukaku a ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici