Guardiola: Această echipă a FC Barcelonei va rămâne în istoria fotbalului

Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a apreciat, vineri, după câştigarea Supercupei Europei în faţa celor de la FC Porto, că această formaţie catalană "va rămâne în istoria fotbalului".

249 afișări
Imaginea articolului Guardiola: Această echipă a FC Barcelonei va rămâne în istoria fotbalului

Guardiola: Această echipă a FC Barcelonei va rămâne în istoria fotbalului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceşti jucători formează o generaţie unică, această echipă va rămâne în istoria clubului şi a fotbalului", a spus Guardiola pentru cotidianul El Mundo Deportivo.

Câştigând vineri Supercupa Europei, după ce pe 17 august au obţinut Supercupa Spaniei, în dauna celor de la Real Madrid, FC Barcelona a dus la 15 numărul de titluri continentale, un record în istoria cluburilor, depăşind astfel gruparea AC Milan, care avea 14 astfel de trofee.

"Sunt mulţumit de imaginea clubului. Aceşti jucători sunt competitori excepţionali, nu eşuează niciodată şi sunt extrem de încredere", a mai spus Guardiola, care a stabilit şi el un nou record, cel de cel mai titrat antrenor al grupării catalane, cu 12 trofee, depăşindu-l pe Johan Cruyff (11).

Echipa FC Barcelona, deţinătoarea Ligii Campionilor, a câştigat al patrulea trofeu Supercupa Europei din istorie, învingând, vineri, la Monte Carlo, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia FC Porto, câştigătoarea Ligii Europa, la care fundaşul Cristian Săpunaru a fost integralist. Golurile echipei spaniole au fost reuşite de Messi '39 şi Fabregas '88.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici