Guardiola i-a motivat pe jucători cu filmul "Gladiatorul"

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, le-a arătat jucătorilor imagini din filmul "Gladiatorul" pentru a-i motiva înaintea finalei Ligii Campionilor, câştigată, miercuri, în faţa formaţiei Manchester United (2-0), pe arena din Roma, informează cotidianul El Pais.

121 afișări
Imaginea articolului Guardiola i-a motivat pe jucători cu filmul "Gladiatorul"

Guardiola i-a motivat pe jucători cu filmul "Gladiatorul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La scurt timp înainte de începerea meciului, Guardiola a întrerupt încălzirea jucătorilor Barcelonei din vestiar pentru a le arăta imagini din filmul regizat de Ridley Scott, câştigător a cinci premii Oscar în anul 2000.

Imaginile video, montate special de către un jurnalist care este prieten cu Guardiola, arătau de asemenea câteva dintre cele mai bune faze de joc ale fiecărui fotbalist al echipei catalane pe parcursul sezonului.

Clipul în cauză se termină cu un spot publicitar al sposorului Barcelonei în care se derulează textul: "Suntem centrul terenului, suntem precizia noastră, suntem efortul nostru, suntem atacanţii ce se apără, suntem fundaşii ce atacă, suntem viteza noastră, suntem recunoştinţa noastră pentru adversar, suntem fiecare gol pe care îl înscriem, suntem cei care caută mereu poarta adversă. SUNTEM UNUL".

El Pais notează că la finalul acestui clip, când luminile au fost reaprinse în vestiarul Barcei, "unii dintre jucători plângeau iar ţipetele lor au arătat că obiectivul proiecţiei a fost atins".

Guardiola i-a lăsat apoi pe jucători să intre în stadionul Olimpico din Roma, fără să le mai spună niciun cuvânt.

FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 2-0 (1-0), deţinătoarea trofeului, Manchester United, în ultimul act al competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici