Guardiola înainte de meciul cu Şahtior: Nu este un amical

Antrenorul FC Barcelona, Pep Guardiola, a declarat că meciul cu Şahtior Doneţk, din manşa retur a sferturilor Ligii Campionilor, nu este unul amical, în ciuda victoriei din tur, scor 5-1, şi a refuzat să discute de partida cu Real Madrid, de sâmbătă, din campionatul Spaniei.

29 afișări
Imaginea articolului Guardiola înainte de meciul cu Şahtior: Nu este un amical

Guardiola înainte de meciul cu Şahtior: Nu este un amical (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom juca aşa cum facem de obicei. Ideea este să marcăm un gol sau două. Trebuie să fim prudenţi deoarece jucăm împotriva unei echipe foarte bune. Vrem să ne aflăm pentru al patrulea an consecutiv în semifinalele Ligii Campionilor. Insist: pentru a ajunge în semifinale mai avem un meci. Am câştigat un meci, ne-a mai rămas unul. În sport se poate întâmpla orice. În tur, în primele 15 minute, Şahtior a avut multe ocazii pe care ar fi putut să le concretizeze. Trebuie să câştigăm. Luiz Adriano a spus într-un interviu că antrenorul său i-a asigurat pe jucători că mai sunt sunt şanse de calificare. Am mai multă încredere în Luiz Adriano decât în Mircea Lucescu", a spus Guardiola zâmbind şi referindu-se la faptul că românul Mircea Lucescu a afirmat că FC Barcelona este deja calificată în semifinale.

Întrebat dacă meciul cu Şahtior este unul de pregătire pentru El Clasico, de sâmbătă, cu Real Madrid, Guardiola a răspuns: "Fiecare meci reprezintă o pregătire pentru următorul. Cel mai important meci este cel care urmează. Mâine nu jucăm un meci amical. Dacă nu vom face totul pentru a ajunge din nou în semifinale, atunci vom face o greşeală".

Echipa care învinge Şahtiorul merge adeseori în finală, a fost remarca unui jurnalist, la care Guardiola a afirmat: "Evident, dacă vom câştiga maine mergem în finală, nu-i aşa? (întorcându-se spre ofiţerul de presă). Ah, da, pardon, «big mistake» (mare greşeală). Off, nu cred, nu ştiu...Sper să ajungem în semifinale şi apoi să mergem în finală, sper că va fi aşa, dar trebuie să trecem de prima etapă".

Partida Şahtior Doneţk - FC Barcelona, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21.45. În tur, Barcelona a învins, acasă, cu scorul de 5-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici