Guardiola: Noi nu ne-am plâns de penaltiurile care nu ni s-au dat în tur

Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a declarat, marţi, după ce formaţia sa a învins, cu 3-1, pe AC Milan după ce a primit două lovituri de la 11 metri, dintre care una controversată, că el nu s-a plâns la meciul tur de cele două penaltiuri neacordate catalanilor.

177 afișări
Imaginea articolului Guardiola: Noi nu ne-am plâns de penaltiurile care nu ni s-au dat în tur

Josep Guardiola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne-am creat numeroase ocazii, am şutat de 21 de ori la poartă împotriva unei echipe italiene obişnuite a se apăra cu orice preţ. Cât priveşe penaltiurile, noi nu ne-am plâns de ce s-a întâmplat la meciul tur (n.r. - când FC Barcelona a solicitat două lovituri de la 11 metri care nu au fost acordate). Acum, imaginile arată că au fost două penaltiuri. O tragere de tricou în careu este penalti. Eu cred că merităm din plin această calificare. Dacă «domnul» Ibrahimovici sau Mourinho spun că noi câştigăm graţie arbitrilor, eu le răspund că noi suntem în semifinale pentru a cincea oară consecutiv şi asta spune ceva", a spus Guardiola.

Atacantul formaţiei AC Milan Zlatan Ibrahimovici a declarat, marţi, că începe să-l înţeleagă pe antrenorul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, când se plânge de arbitraje la meciurile cu Barcelona, după ce catalanii au primit un penalti controversat în partida retur din sferturile Ligii Campionilor.

"Am egalat şi apoi arbitrul a dat un penalti împotriva noastră. Nu îl înţeleg. A fost ciudat şi ne-a ruinat meciul. Poate a existat o ţinere, dar balonul nu era încă în joc, iar arbitrul nu putea semnaliza fault. Încep să-l înţeleg pe Mourinho şi declaraţiile sale când Real vine să joace aici (n.r. - pe Camp Nou). Acum, după experienţa avută, înţeleg şi mai bine.Fără intervenţia arbitrului, şansele ar fi fost 50-50", a afirmat Ibrahimovici pentru o publicaţie suedeză, preluată de presa spaniolă.

Şi antrenorul formaţiei AC Milan, Massimiliano Allegri, a declarat, marţi, după înfrângerea, scor 1-3, cu FC Barcelona, că dintre cele două penaltiuri acordate împotriva echipei sale, unul a reprezentat un ajutor al arbitrului de centru pentru catalani:

"Nu ştiu dacă penaltiurile au fost decisive în această seară. Primul a fost o greşeală a noastră, dar al doilea a reprezentat un ajutor indirect al arbitrului."

La scorul de 1-1, centralul olandez Bjorn Kuipers a acordat un penalti pentru FC Barcelona, după ce Nesta (AC Milan) şi Busquets (FC Barcelona) s-au ţinut reciproc în carelul oaspeţilor, la un corner executat de Xavi de pe partea stângă.

Echipa spaniolă FC Barcelona, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia italiană AC Milan, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Messi '11, '41 ambele din penalti şi Iniesta '53, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Nocerino, în minutul 32.

În tur, la Milano, scorul a fost egal, 0-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici