Guardiola: Plec cu sentimentul că am lăsat lucruri bune la acest club

Tehnicianul Josep Guardiola a declarat, după victoria din finala Cupei Regelui Spaniei, ultimul său meci la conducerea tehnică a FC Barcelona, că pleacă având sentimentul că a lăsat lucruri bune la club şi l-a lăudat pe Lionel Messi, spunând că fără el i-ar fi fost imposibil să câştige 14 trofee.

193 afișări
Imaginea articolului Guardiola: Plec cu sentimentul că am lăsat lucruri bune la acest club

Josep Guardiola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte mulţumit. Am avut un sezon foarte bun, cu patru trofee. În ceea ce priveşte meciul, am jucat foarte bine primele 35 de minute. Apoi, în a doua repriză ne-am relaxat puţin şi am jucat mai puţin bine. Dar sunt mulţumit. Ştiu că las echipa în condiţii bune, cui aceşti jucători. Ei pot să mai progreseze, cu alte idei, alte concepţii de joc. Până la urmă am câştigat 14 trofee în patru ani, ceva foarte greu de realizat. Plec cu sentimentul că am lăsat lucruri bune la acest club. Nu am inventat nimic, dar sunt mândru că am făcut parte din această lungă istorie. Aş fi arogant dacă m-aş gândi că această Barcelona este cea mai bună echipă din istorie, dar cred că lăsăm amintiri frumoase oamenilor. În privinţa lui Messi, nu ştiu dacă acest jucător poate fi ajutat în vreun fel, dar sunt în orice caz mândru că am avut posibilitatea să îl antrenez pe cel care va fi fără îndoială cel mai bun fotbalist pe care l-am pregătit vreodată. Ar fi fost imposibil să câştig 17 trofee fără el", a spus Guardiola, informează AFP.

Antrenorul echipei Athletic Bilbao, Marcelo Bielsa, s-a declarat foarte dezamăgit de înfrângerea din finala de vineri seară. "Îmi imaginasem scenariul unui meci în care să jucăm cu intensitate şi dinamic. Nu a fost cazul. Presupun că strategia aleasă de mine nu a fost bună, dar nu ştiu alta. Cred că este posibil să neutralizezi o echipă care are un nivel superior, dar de această dată realitatea a demonstrat că nu este aşa. În cele trei meciuri în care am întâlnit FC Barcelona în acest sezon, doar prima dată în campionat (scor 2-2) am jucat aşa cum mă gândeam că o putem face. Nu pot decât să regret că nu ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor publicului în această finală. Per total, consider că bilanţul sezonului este bun, deşi cred că un loc cinci în campionat ar fi fost posibil. Însă încă nu pot să spun dacă voi rămâne la club. Acest lucru se va stabili fără îndoială săptămâna viitoare", a precizat Bielsa.

Formaţia FC Barcelona a câştigat pentru a 26-a oară în istorie Cupa Regelui Spaniei, după ce a învins, vineri, pe arena Vicente Calderon din Madrid, echipa Athletic Bilbao, scor 3-0 (3-0), în finala competiţiei. Golurile au fost marcate de Pedro '3, '24 şi Messi '20.

Acesta a fost ultimul meci al tehnicianului Josep Guardiola la FC Barcelona, el urmând să fie înlocuit de Tito Vilanova.

Sub conducerea lui Guardiola, FC Barcelona obţinut 14 trofee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici