Guardiola: Şahtior este o echipă foarte bună, iar Lucescu este un "vulpoi bătrân"

Tehnicianul formaţiei FC Barcelona, Josep Guardiola, a declarat, vineri, că Şahtior Doneţk este o echipă valoroasă, pe care o cunoaşte bine, şi că aceasta este antrenată de "un vulpoi bătrân", Mircea Lucescu, informează As.

30 afișări
Imaginea articolului Guardiola: Şahtior este o echipă foarte bună, iar Lucescu este un "vulpoi bătrân"

Guardiola: Şahtior este o echipă foarte bună, iar Lucescu este un "vulpoi bătrân" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne cunoaştem bine unii pe alţii. Ei continuă să facă la fel, au câştigat Liga Europa şi au foat aproape de câştigarea Supercupei Europei. În această ediţie a Ligii Campionilor au pierdut doar cu Arsenal şi, dacă ar fi fost un campionat, acum ar fi fost primii în Europa, având cele mai multe puncte. Şahtior are patru brazilieni, antrenorul este un «vulpoi bătrân», echipa este puternică şi returul va fi la Doneţk. Pentru a trece mai departe trebuie să jucăm bine în ambele meciuri", a declarat Guardiola.

Echipa Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, va juca în compania formaţiei FC Barcelona în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, conform tragerii la sorţi de, vineri, de la sediul UEFA de la Nyon.

În octombrie 2008, Şahtior Doneţk a pierdut, acasă, partida cu FC Barcelona, scor 1-2, din etapa a doua a Grupei C din Liga Campionilor. Echipa lui Lucescu a condus cu 1-0 până în minutul 87, dar a fost învinsă după ce Messi a realizat o dublă, ultimul gol fiind marcat în minutul 90+4. După meci, Mircea Lucescu a acuzat lipsa de fair-play a spaniolilor la golul egalizator. În minutul 87, jucătorii echipei ucrainene au trimis mingea în afara terenului pentru că un fotbalist se afla la pământ, accidentat. Fotbaliştii Barcelonei nu au returnat mingea ucrainenilor, iar argentinianul Lionel Messi a reuşit să egaleze după o gafă a portarului Andrii Piatov. În al doilea meci dintre cele două echipe, disputat la Barcelona, în decembrie 2008, Şahtior a câştigat cu scorul de 3-2. În 2009, FC Barcelona a învins Şahtior în Supercupa Europei, scor 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici