Guardiola: Uli Hoeness a fost şi va rămâne prietenul meu

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Josep Guardiola, a declarat, vineri, că Uli Hoeness a fost şi va rămâne prietenul său, la câteva ore după anunţul demisiei preşedintelui clubului bavarez ca urmare a condamnării la închisoare pentru fraudă fiscală.

74 afișări
Imaginea articolului Guardiola: Uli Hoeness a fost şi va rămâne prietenul meu

Josep Guardiola (Imagine: Arhiva Mediafafax Foto / AFP)

"De nouă luni de când sunt aici, am văzut şi am realizat importanţa lui Uli pentru acest club, unul dintre cele mai bune din lume", a declarat Guardiola, regretând că nu vorbeşte mai bine germana pentru a putea exprima ceea ce simte.

Pentru tehnicianul catalan, dacă Bayern ocupă un loc important în lumea fotbalului este "datorită a ceea ce Hoeness a adus ca jucător, director şi apoi preşedinte.

"Şi nu este doar părerea mea, am văzut cum vorbesc oamenii de el. Merită un mare, mare respect. Sper că poate reveni la noi în viitor. Clubul trebuie să continue ceea ce am învăţat de la Uli", a adăugat Guardiola.

Întrebat dacă acest caz poate influenţa concentrarea jucătorilor pentru meciul de sâmbătă cu Bayer Leverkusen, Guardiola a răspuns: "Trebuie să rămânem concentraţi. Cred că asta şi-ar dori şi Uli, mai ales că mai avem trei meciuri pentru a ne asigura titlul".

Uli Hoeness, în vârstă de 62 de ani, a anunţat vineri că a demisionat de la gruparea bavareză. Uli Hoeness a fost condamnat, joi, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro.

Consiliul de supraveghere de la Bayern Munchen i-a mulţumit călduros preşedintelui demisionar şi a anunţat înlocuiarea acestuia, până la noi ordine, de patronul adidas, Herbert Hainer, în vârstă de 59 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici