Guillermo Garcia-Lopez a câştigat turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy: Am avut o prietenă româncă, acum am un titlu ATP românesc

Tenismanul spaniol Guillermo Garcia-Lopez, locul 45 ATP şi cap de serie numărul 5, a câştigat, duminică, turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, dotat cu premii în valoare totală de 494.310 euro.

713 afișări
Imaginea articolului Guillermo Garcia-Lopez a câştigat turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy: Am avut o prietenă româncă, acum am un titlu ATP românesc

Guillermo Garcia-Lopez a câştigat turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy: Am avut o prietenă româncă, acum am un titlu ATP românesc (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Sunt foarte fericit acum. Trebuie însă să mă relaxez un pic pentru că sunt puţin nervos. Finalul meciului a fost unul complicat, cu multe momente dramatice. E un turneu frumos la Bucureşti, mă bucur că am decis să vin aici şi nu la turneul de la Barcelona. Mă simt bine la Bucureşti şi îmi place publicul de aici. Înainte am avut o prietenă româncă, acum am un titlu ATP românesc. Este al doilea titlu pentru mine în acest an, nu mi s-a mai întâmplat asta în cariera mea. Vreau să continui în acelaşi fel pentru că victoria aceasta îmi dă încredere şi au trecut doar patru luni din acest an. Mai sunt destule turnee în acest an", a spus Garcia-Lopez.

Spaniolul a precizat că pentru el cele mai grele momente au fost ultimele schimburi de mingi din finală. "A fost un tie-break lung şi tensionat", a adăugat el.

Garcia-Lopez a menţionat că ştie câteva expresii în limba română - "Te iubesc mult", "Ce faci", "Mulţumesc" - iar în momentul în care s-a fotografiat cu trofeul a spus: "E rupt trofeul. Nu l-am rupt eu, aşa a fost" (n.r. - trofeul este alcătuit din trei inele roşii din sticlă, iar cel din mijloc se mişca).

Garcia-Lopez l-a învins în finală pe cehul Jiri Vesely, cap de serie numărul 7 şi locul 46 ATP, scor 7-6 (5), 7-6 (11). Meciul a durat două ore şi 14 minute.

Câştigătorul a obţinut un premiu de 80.000 de euro şi 250 de puncte ATP. Vesely a obţinut 42.100 de euro şi 150 de puncte ATP.

Acesta este al cincilea titlu la simplu din cariera lui Garcia-Lopez şi al doilea din acest an, după cel câştigat la Zagreb.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici