Guus Hiddink: Chelsea a fost furată de arbitru

Antrenorul olandez Guus Hiddink a declarat, miercuri, că formaţia Chelsea "a fost furată" de arbitrul norvegian Tommy Ovrebo, care a condus la centru întâlnirea cu FC Barcelona, din manşa retur a semifinalelor Ligii Campionilor.

30 afișări
Imaginea articolului Guus Hiddink: Chelsea a fost furată de arbitru

Guus Hiddink: Chelsea a fost furată de arbitru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este adevărat că dacă ar fi existat dreptate în fotbal, noi am fi fost în finală. Sunt încă plin de adrenalină. Trebuie să mă calmez. Am făcut un meci foarte bun şi ar fi trebuit să tranşăm rezultatul în favoarea noastră mult mai devreme, pentru a evita toate aceste discuţii despre penaltiuri. Trebuia să concretizăm măcar două sau trei dintre ocaziile avute. Dar, nu vorbim doar de un penalti. Uneori, eşti dispus să-i acorzi arbitrului credit, dar, în acest meci, putem vorbi de cel puţin trei sau patru situaţii în care trebuia să se acorde penalti...", a spus Hiddink.

Întrebat dacă apreciază că este vorba despre o conspiraţie, pentru a se evita o nouă finală între două echipe din Anglia, Hiddink a răspuns: "Conspiraţie este un cuvânt mare. Atunci când îl foloseşti, trebuie să ai dovezi. Nu vreau să folosesc astfel de cuvinte. Eu spun ce am văzut. Nu ştiu dacă UEFA nu dorea o finală englezească sută la sută. Ceea ce ştiu, este că la astfel de meciuri este nevoie de arbitri experimentaţi, care vin din campionate importante, ca Italia, Spania, Anglia şi Germania".

Guus Hiddink a recunoscut că echipa sa a ratat foarte mult miercuri seară, dar a adăugat că sentimentul general a fost că echipa a fost "furată". "Sentimentul general este că am fost furaţi, că am fost victimele unei nedreptăţi. Înţeleg foarte bine reacţia jucătorilor mei. Ca şi aceştia, nici eu nu am văzut un arbitru care să comită atât de multe erori. Aşa ceva nu am văzut niciodată", a mai spus tehnicianul formaţiei Chelsea.

La finalul meciului de miercuri seară, atacantul ivorian al echipei Chelsea, Didier Drogba, a avut o reacţie extrem de nervoasă, manifestându-şi mânia împotriva arbitrului norvegian Tommy Ovrebo. La finalul partidei, după ce fusese înlocuit, Drogba a intrat din nou pe teren şi s-a îndreptat spre arbitru, ţipând în direcţia aceastuia. Reţinut de coechipieri şi de reprezentanţi ai UEFA, jucătorul a fost avertizat de arbitrul norvegian. Vizibil în afara oricărui control, jucătorul ivorian s-a îndreptat spre camerele de luat vederi şi a înjurat.

"Înţeleg reacţia lui, plină de emoţie, de adrenalină, chiar dacă a depăşit puţin limitele", a comentat antrenorul Guus Hiddink reacţia lui Drogba.

Drogba ar putea fi sancţionat de UEFA.

Echipa spaniolă FC Barcelona s-a calificat, miercuri, în finala Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul cu formaţia engleză Chelsea Londra, în manşa retur a semifinalelor competiţiei.

Chelsea şi FC Barcelona au remizat, săptămâna trecută, scor 0-0, în Spania. Miercuri seară, pentru Chelsea a marcat Michael Essien, în minutul 9, în timp ce pentru FC Barcelona a înscris Andres Iniesta, în minutul 90+3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici