Guus Hiddink va prelua postul de selecţioner al Olandei, după Cupa Mondială

Tehnicianul olandez Guus Hiddink, care a antrenat naţionala ţării sale în perioada 1994-1998, va redeveni selecţionerul Olandei după Cupa Mondială din Brazilia.

64 afișări
Imaginea articolului Guus Hiddink va prelua postul de selecţioner al Olandei, după Cupa Mondială

Guus Hiddink va prelua postul de selecţioner al Olandei, după Cupa Mondială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut, vineri, de Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB).

Tehnicianul în vârstă de 67 de ani afirmase la începutul lunii martie că va fi succesorul lui Louis van Gaal, dar viitorul său staf tehnic încă nu era stabilit şi contractul nu fusese realizat.

Alături de foştii internaţionali Danny Blind şi Ruud van Nistelrooy, Guus Hiddink va pregăti naţionala Olandei până la finalul Campionatului European din 2016. În 2016, postul de selecţioner va fi preluat de Blind.

"Este o onoare să redevin selecţionerul Olandei. Cu Danny Blind şi Ruus van Nistelrooy formăm o echipă solidă, cu multă experienţă", a declarat Guus Hiddink.

Cu Hiddink la conducerea tehnică, echipa Olandei s-a clasat pe locul patru la Cupa Mondială din 1998.

Louis van Gaal (62 de ani) a anunţat că va renunţa la postul de selecţioner al Olandei după Cupa Mondială din Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici