Guvernul francez va studia posibilitatea de a folosi rezervişti pentru securitatea JO Paris 2024

Guvernul francez va întreprinde un studiu privind fezabilitatea înrolării rezerviştilor armatei franceze pentru a ajuta la menţinerea securităţii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de anul viitor de la Paris.

90 afișări
Imaginea articolului Guvernul francez va studia posibilitatea de a folosi rezervişti pentru securitatea JO Paris 2024

Guvernul francez va studia posibilitatea de a folosi rezervişti pentru securitatea JO Paris 2024

Ministrul Sporturilor din această ţară, Amélie Oudéa-Castéra, a dezvăluit că această opţiune va fi studiată ca soluţie pentru a compensa lipsa de personal în securitatea privată în timpul Jocurilor.

Cercetările ar urma să înceapă la începutul anului viitor.

"Cum problema utilizării armatei nu se pune în acest moment, am spus că suntem, cel puţin până la începutul anului 2024, într-un proces care constă în a prioritiza toate eforturile pe care trebuie să le facem în domeniul securităţii private", a declarat Oudéa-Castéra în timpul unei audieri în Senat privind bugetul 2024, citată de insidethegames.

Personalităţi din Guvern şi din armată au cerut ca o decizie să fie luată în toamnă sau cel puţin până la sfârşitul lunii decembrie.

Curtea de Conturi a insistat, de asemenea, asupra necesităţii de a lua o decizie în această lună. Oudéa-Castéra a avertizat că procesul va dura mai mult.

"Trebuie să ne continuăm eforturile pentru a forma şi mai multe persoane în aceste profesii de securitate privată", a spus Oudéa-Castéra.

"Trebuie să accelerăm şi mai mult potrivirea dintre contractele Comitetului de organizare Paris 2024 acordate unui anumit număr de companii de securitate privată şi persoanele pe care le formăm şi le recrutăm."

Organizatorii Paris 2024 au declarat anterior că este nevoie de între 17.000 şi 22.000 de persoane pentru a se ocupa de cerinţele de securitate ale evenimentului.

Mai multe companii mari de securitate privată au refuzat şansa de a-şi oferi serviciile pentru Jocuri.

O a patra cerere de oferte va fi lansată în următoarele luni, dar se ia în considerare şi apelarea la rezervele poliţiei şi jandarmeriei.

O asemenea cursă pentru securitate a avut loc în curând şi la Londra 2012, după ce guvernul britanic a fost nevoit să mobilizeze aproximativ 4.700 de persoane cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice, deoarece compania de securitate G4S nu a putut furniza suficient personal.

Paris 2024 ar trebui să înceapă cu Jocurile Olimpice la 26 iulie, care se vor desfăşura până la 11 august, înainte ca Jocurile Paralimpice să se desfăşoare între 28 august şi 8 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici