Habibou şi-a pus masca de protecţie

Antrenamentul de joi al FC Steaua a fost primul în care atacantul francez Habib Habibou a purtat noua sa mască de protecţie din carbon, care are rolul de a-i proteja osul zigomatic drept, informează site-ul oficial al grupării din Bulevardul Ghencea.

1 afișare
Imaginea articolului Habibou şi-a pus masca de protecţie

Habibou şi-a pus masca de protecţie ( Sursa: Mediafax Foto)

Masca a fost confecţionată în România, la Ortopedica SA, de către profesorul Radu Mihnea şi va fi purtată de către jucător în următoarele 2-3 săptămâni, atât la antrenamente, cât şi în meciurile oficiale.

"Masca lui Habib este specială, fiindcă are rolul de a-i proteja osul zigomatic la nivelul căruia a avut loc fractura şi este puţin diferită faţă de cele purtate în cazul fracturilor de piramidă nazală.

Îmbucurător este faptul că cei de la Ortopedica SA au realizat masca în România, prin intermediul profesorului Radu Mihnea, la un nivel de maximă calitate, nefiind necesar să mai apelăm la specialiştii din Italia sau Spania. Jucătorul nu este incomodat de mască şi va putea juca fără probleme", a declarat medicul Stelei, Radu Paligora.

La 1 februarie, atacantul francez Habib Habibou a fost lovit cu cotul în gât de un fundaş al echipei bulgare în minutul 87 al meciului amical cu Levski Sofia din Cipru, pierzându-şi cunoştinţa şi având probleme cu respiraţia. Jucătorul a stat întins pe gazon minute bune, primind îngrijiri medicale, sub privirile alarmate ale celorlalţi jucători, antrenori şi oficiali ai celor două echipe.

Din această cauză, meciul a fost întrerupt în minutul 87, la scorul de 1-0 pentru Steaua. Habibou a fost purtat apoi pe braţe de stelişti, urcat într-o maşină care a intrat direct pe gazon şi transportat la spital. Medicii ciprioţi au constatat că Habibou a suferit o fractură de pomete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici