Hagi: Mi-am îndeplinit obiectivul la academie, vreau să duc Viitorul între primele echipe

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi-a îndeplinit obiectivul la academia de fotbal, acesta fiind motivul pentru care a decis să se implice la echipa de seniori, pe care vrea să o ducă după cinci ani în vârful ierarhiei.

139 afișări
Imaginea articolului Hagi: Mi-am îndeplinit obiectivul la academie, vreau să duc Viitorul între primele echipe

Hagi: Mi-am îndeplinit obiectivul la academie, vreau să duc Viitorul între primele echipe (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Avem 300 de copii la academie. Spritul meu este de a deveni cel mai bun. Am ajuns să fim cei mai buni din România şi asta e strâns legată de opţiunea mea de a veni la Viitorul. Cred că treaba mea la academie s-a terminat. Mi-am făcut datoria acolo, am ajuns cei mai buni, mi-am îndeplinit obiectivul stabilit acum 5 ani. Am ajuns cu toate cele şase grupe în finalele campionatelor naţionale, o performanţă unică. Lucrurile merg bine la academie, munca mea acolo va fi doar de a coordona. Cred că a venit momentul să vin lângă echipa mare. Are în spate cea mai bună academie. Şi nu o spun doar eu, o spun cifrele. Am un proiect pe cinci ani, trebuie să lucrez zi de zi pentru a face performanţă aşa cum am făcut la academie. Vreau să facem performanţă. Eu eram lângă ei, dar acum sunt foarte aproape de echipă. Iau eu această presiune, o să o duc eu, jucătorii trebuie să se gândească doar să joace bine", a declarat Hagi.

Tehnicianul a dezvăluti obiectivul echipei după cinci ani - clasarea în prima parte a ierarhiei Ligii I: "La echipa mare nu sunt multe lucruri cu care să ne lăudăm, poate doar cu faptul că 70 la sută dintre jucători provini de la academie, anul acesta avem 14 jucători. Obiectivul imediat este să facem echipa să crească, cu un spirit ofensiv. Trebuie să avem mai multe victorii. Mai încolo vom vedea, dacă vom deveni competitivi trebuie să ne gândim şi la lucruri mai îndrăzneţe. Deocamdată, nu putem să ni le propunem. Obiectivul după aceşti cinci ani este să ajungem printre primele echipe din România. Deocamdată, FC Viitorul are un capital social foarte important, stăm bine din acest punct de vedere. Sper să ne dezvoltăm la fel de bine. Indiferent ce se întâmplă în acest an, proiectul meu este pe cinci ani".

Gheorghe Hagi a precizat că va părăsi conducerea tehnică a FC Viitorul doar în cazul în care va primi o ofertă provocatoare. "Eu vreau să construiesc acest proiect, dar în fotbal nu poţi spune cât timp stai. Chiar dacă e clubul meu, nu am patron care să mă dea afară, lucrul ăsta e imposibil. Nu am clauză de reziliere a contractului, dar dacă mă caută cineva într-o zi, să fiu provocat profesional... Deocamdată sunt focalizat sută la sută pe această echipă. Am avut şi eu oferte în vară din Golf. De fapt, discuţii, pentru că nu ne-am aşzat la masă. Tatonări. Şi eu vreau să antrenez Barcelona, dar vin? Trebuie să creştem în credibilitate", a mai spus Hagi.

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a devenit managerul tehnic al echipei FC Viitorul, formaţie pe care o patronează, a anunţat, vineri, Academia Hagi pe pagina sa de Facebook. "Echipa are nevoie de mine, e momentul să mă implic", a declarat Hagi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici