Hagi: Mutu trebuia să joace

Fostul selecţioner Gheorghe Hagi a criticat decizia lui Victor Piţurcă de a nu-l titulariza pe Adrian Mutu în partida cu Olanda, mai ales că atacantul a fost singurul care "a creat panică" în meciul cu Ungaria.

150 afișări
Imaginea articolului Hagi: Mutu trebuia să joace

Gheorghe Hagi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Hagi nu a fost însă la fel de mulţumit de evoluţia mijlocaşului Gabriel Torje. "Mutu a demonstrat la meciul cu Ungaria că trebuia să joace. A avut patru ocazii la Budapesta şi a fost singurul jucător care a creat panică, restul atacanţilor au fost inexistenţi. Dacă îl convoci, trebuie să joace, pentru că are experienţă... De ce altceva să îl mai aduci la 35 de ani la echipa naţională? Torje a jucat în Ungaria atât de prost… nu-mi venea să cred. Nici când a debutat nu a jucat atât de prost. Eu cred că vom juca barajul", a spus Hagi la Dolce Sport.

Fostul selecţioner consideră că echipa naţională nu este pregătită mental să se lupte cu formaţiile mari: "E o perioadă foarte grea pentru fotbalul de la noi. Aseară s-a dovedit încă o dată că nu suntem pregătiţi mental să ne batem cu echipele mari. Pe vremea noastră ne băteam cu marile echipe, chiar dacă nu reuşeam să învingem mereu. E greu să ne obişnuim cu aceste vremuri, după rezultatele generaţiei noastre, dar asta e situaţia. E mult să iei opt goluri în două meciuri cu Olanda. Sportul trebuie să devină o prioritate în România. Dacă nu va fi aşa, o să ne zbatem în mediocritate, în nimic. Şi nu e numai cazul fotbalului, ci asta e situaţia sportului de la noi".

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti şi Lens '90.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici