Hagi, noul antrenor al Galatasaray - oficial

Tehnicianul român Gheorghe Hagi va semna, vineri, la ora 15.30, în cantonamentul de la Florya, un contract cu gruparea turcă Galatasaray, informează site-ul oficial al clubului din Istanbul.

46 afișări
Imaginea articolului Hagi, noul antrenor al Galatasaray - oficial

Hagi, noul antrenor al Galatasaray - oficial (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Alături de Hagi, la evenimentul de la Florya va participa şi fostul său coechipier, turcul Tugay Kerimoglu, care va fi antrenor secund.

Potrivit ajansspor.com, Hagi a ajuns, joi, la un acord cu oficialii clubului Galatasaray şi va semna un contract pe o perioadă de un an şi jumătate, deşi tehnicianul român ar fi dorit o înţelegere pe doi ani şi jumătate. El îl va înlocui pe olandezul Frank Rijkaard, care şi-a reziliat, miercuri, contractul cu Galata, în urma rezultatelor slabe înregistrate.

După renunţarea la colaborarea cu Rijkaard, Galatasaray a negociat cu fostul selecţioner al Turciei, Fatih Terim, dar acesta a refuzat oferta clubului turc.

Hagi revine la conducerea tehnică a echipei Glatasaray după ce a mai antrenat-o în perioada 2003-2004. În mandatul anterior, el a preluat echipa de la Fatih Terim, în martie 2004, în etapa a XXVII-a a sezonului 2003/2004, când gruparea turcă se afla pe locul şase, poziţie pe care a şi terminat întrecerea internă în acea ediţie.

În sezonul 2004/2005, Hagi şi Galatasaray au câştigat Cupa Turciei, după victoria obţinută în finala disputată cu Fenerbahce Istanbul, scor de 5-1. În prima ligă turcă, Galata a terminat sezonul pe locul trei, la patru puncte de campioana Fenerbahce. La sfârşitul campionatului, Hagi a fost obligat să demisioneze, fiind înlocuit de belgianul Eric Gerets.

Gheorghe Hagi a evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucând în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile. Alături de gruparea turcă, Hagi a câştigat, ca jucător, patru titluri de campion al Turciei (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două cupe ale Turciei (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Gheorghe Hagi a mai antrenat reprezentativa României (2001), Bursaspor (2003), FC Timişoara (2006) şi Steaua (2007), iar în ultima perioadă s-a ocupat de academia de fotbal de la Constanţa care îi poartă numele.

După opt etape, Galatasaray, care a fost eliminată din această ediţie a cupelor europene, ocupă locul 9, cu 12 puncte (patru victorii), la opt puncte de liderul Bursaspor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici