Hagi trage un semnal de alarmă privind fotbalul românesc: "Asta este realitatea, toţi de afară se întreabă ce se întâmplă"

Gheorghe Hagi, ajuns la 51 de ani, susţine, după meciul pierdut de Steaua Bucureşti împotriva echipei Manchester City, scor 0-5 în manşa tur din play-off-ul Ligii Campionilor, că sportul românesc are nevoie de o reformă.

2455 afișări
Imaginea articolului Hagi trage un semnal de alarmă privind fotbalul românesc: "Asta este realitatea, toţi de afară se întreabă ce se întâmplă"

Hagi trage un semnal de alarmă privind fotbalul românesc: "Asta este realitatea, toţi de afară se întreabă ce se întâmplă"

"După rezultatul acesta, ne putem da seama la ce nivel am fost şi cum suntem acum. La un moment dat îi băteam, eram competitivi la nivelul cel mai mare. Acum asta este realitatea, nu trebuie să ne fie ruşine, trebuie s-o acceptăm, să analizăm şi să vedem pe ce drum o luăm. Înainte lucrurile erau foarte bune, eram competitivi, iar acum am ajuns la nivelul la care am ajuns. Vom vedea de acum înainte dacă mai avem puterea de a construi ceva puternic.

Toţi de afară se întreabă ce se întâmplă cu fotbalul românesc, pentru că 10 ani am fost acolo, la nivelul cel mai mare. Unde ei învăţau fotbal de la noi. Vă rog, întrebaţi-l pe Pep (n.r. Guardiola) cu ce respect vorbeau. Dacă o să avem puterea să revenim, ne va costa foarte mult timp, nu o să fie uşor", a afirmat Gheorghe Hagi, la conferinţa de presă premergătoare meciului CSM Politehnica Iaşi - FC Viitorul, programat vineri, de la 21:00.

Hagi a afirmat că se simte "mic şi neimportant" şi că renaşterea sportului românesc depinde de alţi oameni mai importanţi decât el.

"Nu uitaţi că România, în orice disciplină sportivă, a fost un exemplu la un moment dat. Acum suferim cu toţii, dar vom vedea. Acest proiect mare nu depinde de noi, depinde de alţi oameni importanţi din România care pot să schimbe lucrurile. Eu mă simt mic şi neimportant, cam acesta este sentimentul meu. Încerc să fac tot ce pot aici, la Constanţa", a adăugat Hagi.

Gheorghe Hagi a dezvăluit că săptămâna viitoare se va duce la Manchester pentru a urmări partida retur dintre City şi Steaua.

"O să mă duc să văd şi cel de-al doilea meci. Mă voi duce să le văd şi academia, pentru că am auzit că au cea mai frumoasă bază sportivă din lume. O să mă duc să mai vorbim, să mă simt şi eu la cel mai înalt nivel", a conchis managerul echipei Viitorul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici