Hakkinen: Tragicul ex-erou Schumacher ar trebui să se retragă imediat

Finlandezul Mika Hakkinen, unul dintre cei mai puternici adversari pe care Michael Schumacher i-a avut în carieră, a declarat că septuplul campion mondial este un tragic ex-erou şi că ar trebui să se retragă imediat, informează motorsport.com

19 afișări
Imaginea articolului Hakkinen: Tragicul ex-erou Schumacher ar trebui să se retragă imediat

Hakkinen: Tragicul ex-erou Schumacher ar trebui să se retragă imediat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hakkinen l-a criticat aspru pe Schumacher în cotidianul munchenez tz, în ciuda faptului că între cei doi a existat întotdeauna o relaţie bazată pe respect reciproc.

"Acum, Michael este pentru mine un tragic ex-erou. Mă întreb de ce naiba a revenit în cockpit. Vorbim despre cel mai de succes om din sportul cu motor care s-a zbătut în mijlocul plutonului şi care a făcut o greşeală ridicolă la Abu Dhabi, care a fost aproape să-l coste viaţa. Ce tragedie ar fi fost pentru germani, chiar în ziua triumfului lui Vettel! Ce mai are de demonstrat omul care a câştigat mai mult decât oricine altcineva. În opinia mea, el îşi demontează mitul puţin câte puţin. Şi nu văd că se face vreo diferenţă între problemele tehnice şi faptul că nu mai poate ţine pasul cu ceilalţi", a scris Hakkinen într-un comentariu din paginile TZ.

Totuşi, fostul pilot finlandez a precizat că îi înţelege lui Schumacher dorinţa de a reveni după trei ani de la retragerea sa. "După trei ani m-am întors şi eu să concurez pentru Mercedes în DTM. Şi trebuie să recunosc că nu există cadouri pentru bătrâni, nici dacă eşti campion mondial de Formula 1. Am mai câştigat numai de trei ori. Nu poţi să opreşti roata timpului, nici să o dai înapoi. Din punctul meu de vedere, nu am fost niciodată prieteni apropiaţi pentru că întotdeauna s-a purtat cu mine un pic prea arogant", a mai notat Hakkinen.

La Abu Dhabi, Michael Schumacher (Mercedes GP) a fost protagonistul unui accident care ar fi putut avea un deznodământ tragic, produs în virajul 5 al primului tur. Nico Rosberg l-a atacat pe coechipierul său şi între cele două maşini Mercedes a avut loc un contact uşor, în urma căruia monopostul lui Shumacher s-a răsucit pe pistă. Vitantonio Liuzzi de la Force India, venit puternic din urmă, nu a putut evita coliziunea şi, practic, şi-a urcat monopostul pe cel al lui Schumacher. Safety Car-ul a intrat pe pistă, iar cei doi piloţi au ieşit nevătămaţi din maşinile lor. Un sfârşit de sezon dezamăgitor pentru cel mai titrat pilot din istoria F1, care a terminat pe locul 9 în clasamentul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici