Halep, după victoria împotriva lui Williams: Este cel mai mare meci din viaţa mea, vreau să mă bucur

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, după victoria împotriva liderului mondial Serena Williams (SUA), că a făcut cel mai bun meci din cariera sa, precizând că este o nebunie ce s-a întâmplat în partida disputată la Turneul Campioanelor de la Singapore.

2480 afișări
Imaginea articolului Halep, după victoria împotriva lui Williams: Este cel mai mare meci din viaţa mea, vreau să mă bucur

Halep, după victoria împotriva lui Williams: Este cel mai mare meci din viaţa mea, vreau să mă bucur (Imagine: Hepta)

"Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune şi nu aş fi reuşit să joc în acest mod fără ajutorul spectatorilor, al românilor care au venit aici", a spus Halep, la flash-interviul de după meci.

Simona Halep a afirmat că trebuie să uite cât mai repede această partidă, deoarece mai are meciuri de disputat la turneul din Singapore. "Mă simt incredibil acum, dar trebuie să uit acest meci, să îmi văd mai departe de turneu şi cu siguranţă voi petrece după", a completat Halep.

Ea a precizat că este sigură că Serena Williams nu a fost în cea mai bună formă sportivă. "Sunt sigură că nu a fost cea mai bună zi a ei, dar eu am servit foarte bine, am fost agresivă, am luat mingile devreme, am deschis terenul. Acum mă simt bine, am găsit calea să fiu agresivă, am luptat pentru fiecare punct. Sunt foarte, foarte fericită pentru acest meci. Este o nebunie", a explicat Halep.

Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.

Serena Williams, locul 1 WTA, nu mai pierduse un set fără să câştige vreun ghem din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în carieră.

Halep şi Williams s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se jucătoarea americană. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Prin victoria de miercuri, Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 530 de puncte WTA.

Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

La Singapore, Serena Williams şi Simona Halep au debutat cu câte o victorie. Halep a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe Ivanovici, scor 6-4, 6-4.

Partida dintre învinsele din prima etapă, Ana Ivanovici - Eugenie Bouchard, va avea loc tot miercuri, de la ora 14.30.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici